Svarbiausia – greitai ištraukti drėgmę

Kažin ar yra labiau erzinantis dalykas, kai užvedus automobilį žiemą ir nugramdžius ledą nuo stiklų, dar reikia sėdėti jame ir laukti, kol oras „nutrauks“ užrasojusius langus. Pasirodo, kad dėl užrasojusių langų, nuo kurių vandens lašeliai itin nenoriai traukiasi, kaltas gali būti salono filtras.

„Svarbu yra įsitikinti, ar automobilio salono filtras nėra užterštas, nes užterštas filtras veikia neefektyviai, o būtent tai gali sukelti langų rasojimą ir nemalonų kvapą.

Sklandžiam automobilio darbui taip pat reikėtų pasitikrinti kondicionieriaus sistemą, nes vėsiuoju metų laiku automobilyje kaupiasi drėgmė, todėl tvarkingai veikianti sistema greičiau išdžiovina automobilio vidų“, – sako „Dvigubo taško“ specialistai.

Be abejonės, geras matomumas yra lemiamas ir gerų langų valytuvų, kurie, ypač per žiemą, neretai būna gerai pagadinami. Tad „Dvigubas taškas“ kviečia pas juos pasikeisti ir valytuvus, o tiems, kurie pas juos atliks šį svarbų darbą, bus padovanotas ir langų skystis.

Lengvo užvedimo!

Dyzelinu varomų automobilių vairuotojams automobilio užvedimas rytais gali tapti nemenku iššūkiu. Net jei galiausiai mašina iš užsiveda, niekas nenori nervintis klausydamas, kaip variklis čiaudo, bandydamas pagaliau užsivesti. Norisi sklandaus mašinos darbo nepaisant to, koks oras už lango.

„Dyzelinių variklių kuro filtrai turėtų būti pakeisti būtent prieš žiemą, kad nekiltų problemų užvedant variklį paspaudus šaltukui.

Variklio alyva ir filtras prieš šaltąjį metų laiką taip pat turėtų būti pakeisti, jei nuo praeito keitimo praėjo ar baigia praeiti 10 tūkst. km“, – primena serviso specialistai.

Jie priduria, kad labai svarbu pasitikrinti ir aušinimo skysčio koncentraciją.