Tad pradžioje ir apie „SWM“ (Speedy Working Motors) motociklus galvojau taip pat – tikriausiai jie kaip kokie „Benelli“ ar „Moto Morini“ išnaudoja praeityje garsų vardą, bet yra kepami Azijoje. Pasirodo, klydau.

1971 metais gimusi „SWM“ kompanija, gaminusi lengvus sportinius motociklus ištvermės lenktynėms, buvo prikelta 2014 metais ir šiandien jos istorija skaičiuoja jau šeštą dešimtmetį. Bet kas dar kur kas svarbiau, kad gamintojo teisių perėmėjai išsaugojo kompanijos genus ir motociklai yra gaminami Lombardijoje, Italijoj, netoli Milano esančioje gamykloje ant Varezės ežero kranto. Tiesa, visgi be kinų ir čia neapsieita – kompanija priklauso „Shineray“ grupei.

SWM Six Days 500

Mano bandytas motociklas buvo „SWM Six Days 500“ – pavadinimas yra tiesioginė nuoroda į kompanijos sąsajas su motociklų ištvermės sportu, o pats modelis yra šiandien madingo skramblerio formato. Tad jis tinka tiek miestui, tiek ir būdamas aukštas su didele amortizatorių eiga, yra puikiai pritaikytas linksmybėms nuvažiavus nuo asfalto.

Žinoma, 27 AG vieno cilindro 445 cm3 darbinio tūrio variklis, švelniai tariant, neatrodo galingas. Bet tik iki tada kai sužinai, kad motociklas sveria vos 148 kilogramus – tokios pačios galios mano bandytas „Royal Enfield Himalayan“ yra beveik 50 kilogramų sunkesnis, tad „SWM“ yra kur kas veržlesnis ir manevringesnis.

Ir kainuodamas 4990 eurų šių dienų sparčiai augančių kainų kontekste jis atrodo visai adekvatus pasirinkimas tiek ieškantiems pirmojo savo motociklo, tiek ir norintiems lengvo ir manevringo aparato tiek miestui, tiek ir išvykoms į gamtą.

Daugiau apie „SWM Six Days 500“ motociklą žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją