„Dabar savivaldybė bando pertvarkyti eismą Debreceno gatvės ir Šilutės plento sankryžoje, bet, mano nuomone, jiems nelabai gaunasi. Štai panaikino žalią rodyklėlę sukant dešinėn iš Debreceno gatvės į Šilutės plentą. Kam? Anksčiau čia mašinos laisvai važiuodavo, o dabar nežinia kodėl laukia kartu su tais, kurie suka kairėn. O kai užsidega žalias signalas šviesoforo signalas, tenka praleisti pėsčiuosius, ir dešinėn pasukti spėja vos viena kita mašina", - "Autosalonui" skundėsi klaipėdietis vairavimo instruktorius Vytautas Serapinas.

Gintaras Kučinskas, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro komisaras inspektorius, pabrėžia du esminius dalykus. Pirma – 2012-aisiais įsigaliojusias naujas šviesoforų įrengimo taisykles, antra – eismo saugumą.

„Pernai išleistose taisyklėse labai aiškiai nurodoma, kokiais atvejais sankryžose prie šviesoforų galima įrengti lenteles su žaliomis rodyklėlėmis, ir kokiais – ne, nurodyti kriterijai, ką reikia iš anksto įvertinti. Todėl saviveiklai – kur noriu, ten ir prisuku tas lenteles – vietos yra palikta mažiau.

Aišku, šios taisyklės, kaip ir kiti teisės aktai, negalioja atgaline tvarka, tačiau, remdamiesi tais naujais kriterijais, nusprendėme užtikrinti eismo saugumą kai kuriose senesnėse sankryžose. Todėl ir nuimtos lentelės prie „Akropolio“ sankryžų, prie „Vėtrungės“. Ten tikrai daug pėsčiųjų, dviratininkų – dabar jie saugesni, o vairuotojams tikrai nieko neatsitiks, jei prie šviesoforo jie šiek tiek pastovės“, - aiškino pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)