KET papildytos nauju skyriumi „Elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojams taikomi reikalavimai ir draudimai“. Numatoma, kad elektrine mikrojudumo priemone būtų leista važiuoti dviračių takais, dviračių juostomis, kelkraščiu, važiuojamąja dalimi, gyvenamojoje zonoje ne jaunesniems kaip 16 metų asmenims, o ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims – tik išklausiusiems kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą.

Taip pat įtvirtinta, kad važiuojamąja dalimi ir keliu tamsiuoju paros metu keliaujantis elektrinės mikrojudumo priemonės vairuotojas privalėtų dėvėti ryškiaspalvę liemenę, jam būtų draudžiama važiuoti didesniu kaip 20 km/h greičiu, o važiuojant pėsčiųjų ir dviračių eismui skirtu taku, kelkraščiu arba šaligatviu pro pat pėsčiąjį – didesniu kaip 7 km/h greičiu.

Nustatyta, kad asmenys, kurie kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu vedasi elektrinę mikrojudumo priemonę, privalo judėti tik viena eile ir tik transporto priemonių judėjimo kryptimi, tai yra taikoma tokia pati eismo tvarka, kai vedamas dviratis, mopedas ar motociklas.

Pakeisti ir KET išdėstyto atitinkami kelio ženklai, nustatant, kad jie informuoja apie dviračių ir elektrinių mikrojudumo priemonių eismą, arba kelio ženklai taikomi ne tik dviratininkams, bet ir elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojams.

Galiausiai pakeista nuostata dėl prievolės praleidžiant pėsčiąjį nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“ – siūloma nustatyti, kad artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš pėsčiųjų.