Teisme buvo svarstoma vairuotojo, kuris filmavo vaizdo registratoriumi kitų vairuotojų pažeidimus, o vėliau perdavė vaizdo medžiagą policininkams, byla. Toli gražu ne visiems tokia vairuotojo veikla pasirodė priimtina – jam pačiam buvo pateikti įtarimai dėl kito asmens teisių pažeidimo. Sąžiningasis pilietis, norėjęs „kaip geriau”, bausmės išvengė tik dėl atsitiktinumo – dėl formalios klaidos byloje.

Tačiau teismo sprendime buvo suformuluota, kokiais atvejais vaizdo registratoriai pažeidžia piliečių teises. Remiantis įstatymu, niekas negali uždrausti vairuotojui naudotis įrenginiu asmeniniams tikslams, tačiau niekam neleista pažeisti kitų asmenų teises, rašo „Rosijskaja gazeta".

Ansbacho miesto administracinis teismas įvardino, jog vaizdo registratoriaus savininkas neturi teisės filmuotos medžiagos skelbti internete, socialiniuose tinkluose ar perduoti tretiesiems asmenims, šiuo atveju – policijai.

Po teismo sprendimo Vokietijoje įsiplieskė ginčai – leidžiama naudotis vaizdo registratoriais, ar ne? Tiesioginio atsakymo į klausimą, ar vairuotojas, naudojantis vaizdo registratorių, gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, kol kas nėra.

Policija turi teisę konfiskuoti įrenginį, jei jis gali padėti išaiškinti avarijos priežastis ar įrodyti eismo taisyklių pažeidėjo kaltę. Tačiau Ansbacho teismo spendimas gali tapti pirmuoju žingsniu, įteisinančiu vaizdo registratorių draudimą.

Draudimą naudoti vaizdo registratorius jau įteisino Belgija, Austrija, Liuksemburgas ir Portugalija. Lietuvoje vaizdo registratorius vairuotojai montuoja tam, kad apsaugotų save nuo įtarimų ginčytinais atvejais.