Po gautų skundų, kad vairuotojai Karoliniškėse automobilius išmėto, kur papuola, mikrorajono seniūnija nusprendė su tuo kovoti kiek neįprastu būdu – įvairiose vietose ant vejos sudėliojo akmenis.

Tačiau neilgai trukusi Karoliniškių seniūnija socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino įrašu, kuriame teigė, jog net ir į išdėliotus akmenis vairuotojams – nusispjauti.

„Taip bandome kovoti su automobilių statymu ant žaliosios vejos, bet gyventojams į tai nusispjauti. Norėtume priminti Kelių eismo taisykles“, – akcentavo Karoliniškių seniūnijos atstovai.

KET pabrėžiama, kad automobiliams sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai, arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

Vilnius su automobilius ant vejos statančiais vairuotojais kovos akmenimis / Karoliniškių seniūnijos nuotr.

Seniūnijos atstovai taip pat priminė ir tai, kad bauda už automobilio statymą ant pėsčiųjų tako ar žaliosios vejos nemenka – nuo 30 iki 90 eurų.

Daro, ką gali

Karoliniškių seniūnas Tomas Lilas aiškino, kad tokios prevencijos priemonės nėra įprastos, tačiau po daugybės gyventojų skundų buvo nutarta problemą spręsti turimomis priemonėmis.

Seniūnas pasakojo, kad kai kurie vairuotojai ant vejos automobilius palikdavo net ir gavę įspėjimus, todėl supratę, jog gražiuoju susitarti nepavyks, ėmėsi drastiškų priemonių.

T. Lilas pripažino, kad ne visose mikrorajono vietose tokios priemonės buvo veiksmingos, mat netrukus buvo užfiksuoti atvejai, kai automobiliai buvo įsprausti tarp akmenų. Atsižvelgdami į esamą situaciją, seniūnijos atstovai pripažino jau planuojantys ir pakartotinį akmenų dėliojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)