Trūkstant automobilių stovėjimo vietos neretai vairuotojai automobilius palieka netgi tose vietose, kur automobilių stovėjimas yra draudžiamas: sustoja įsukimuose į stovėjimo aikšteles, vietose, kurios nebėra įtrauktos į stovėjimo zoną. Vis dėlto, į tokias situacijas neretai buvo žiūrima atlaidžiai ir jei vairuotojas būdavo sumokėjęs už automobilio stovėjimą, papildomų priemonių nebuvo imamasi.

Prieš kelias savaites vilniečiai socialiniuose tinkluose pasidalino nuotrauka, kur matyti, jog transporto priemonė yra palikta ant šalia parkingo esančios žalios vejos. Gyventojai kaip mat pradėjo klausinėti, kodėl šiam vairuotojui nebuvo išrašyta bauda. Ant automobilio priekinio stiklo buvo tik paliktas raštelis dėl nesumokėto rinkliavos mokesčio. Situaciją pakomentavo SĮ „Susisiekimo paslaugos”.

„Automobilių stovėjimo kontrolę vykdantys kontrolieriai fiksuoja ne tik rinkliavos neapmokėjimo atvejus, bet ir KET pažeidimus. Šiuo atveju automobilių parkavimo kontrolierius fiksavo pažeidimą, bet nurodė neteisingą pažeidimo tipą – užfiksavo nesumokėtą rinkliavą, o turėjo fiksuoti B tipo kelių eismo taisyklių pažeidimą pagal KET 150.15. Atsiprašome, kad fiksuotas ir nurodytas neteisingas pažeidimo tipas”, – sako Greta Vasiliauskaitė, SĮ „Susisiekimo paslaugos” Komunikacijos specialistė.

Ši situacija yra geras signalas vairuotojams, kurie renginių metu transporto priemones palieka neleistinose vietose. Jeigu pasirinktame parkinge laisvų vietų nėra, geriau transporto priemones palikti kitose vietose, kitu atveju galite sulaukti baudos. Ir jas išrašys ne policija, o rinkliavos kontrolieriai, kurie pažeidimus fiksuoja dažniau negu policijos pareigūnai.