Skaitytoja Monika į „Delfi“ redakciją kreipėsi pasidalindama nuotrauka ir komentaru, jog susiaurintoje Saltoniškių gatvėje, šalia Policijos departamento, anksčiau sumontuoti kelio bortai praeitos savaitės pabaigoje pradėti demontuoti.

Vilnietė teigė, kad pastebėję kelininkus atliekant tokius darbus, sužibo viltis, kad vis dėlto bus įsiklausyta į vairuotojų pastabas ir gatvė nebebus tokia siaura, kokia buvo palikta pradėjus darbus šioje gatvėje.

„Delfi“ primena, kad pradėti pokyčiai Saltoniškių gatvėje sulaukė didelio vairuotojų nepritarimo ir pasipiktinimo, kritikos savivaldybės atstovams pažėrė net kai kurie politikai.

Atsižvelgiant į pradėtus bortų demontavimo darbus, „Delfi“ dar kartą kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl minėtos gatvės rekonstrukcijos. Šį kartą apie vykdomus darbus prakalbo pats Vilniaus miesto meras, kuris teigė, kad šį kartą pokyčiai pradėti vykdyti atsižvelgiant į gyventojų išsakytas pastabas.

„Girdėdami gyventojų nuogąstavimus dėl kamščių susidarymo Saltoniškių gatvėje, priėmėme sprendimą atstatyti gatvės plotį į buvusį. Pagal ankstesnius projekto pakeitimus, šaligatvio ir žaliųjų juostų plotas buvo išplėstas eismo juostų skaičiaus sąskaita, tačiau jau dabar matome, kad sprendinio naudos neatsveria sukuriamų problemų.

Iš naujai suplanuotų gatvės elementų sankryžos dalyje įrengiama tik saugumo salelė – kadangi Saltoniškių gatvę kirs dviračių ir pėsčiųjų takas, o tokio pločio gatvę kirsti pavojinga, saugumo salelė reikalinga vadovaujantis teisės aktais. Saugumo salelės pėsčiųjų ir dviratininkų saugumui užtikrinti taip pat bus įrengtos prie „Pedagoginio“ žiedo pėsčiųjų perėjų“, – aiškino V. Benkunskas.

Savivaldybės administracijos atstovai taip pat paaiškino, kad atsižvelgiant į naujausius pakeitimus, T. Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryžoje Žvėryno pusėje liks 5 eismo juostos, kurios buvo iki saugumo salelės įrengimo darbų pradžios: 2 juostos link Žvėryno ir 3 link T. Narbuto gatvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)