Pasipiktinimą kelia paliktos duobės

Vilniečiai ėmė dalintis Ateities gatvės vaizdais, kurioje jau kurį laiką vairuotojams tenka judėti ne tik nufrezuoto asfalto danga, tačiau ir važiuoti per ypač dideles duobes, kurių nepastebėjus, kyla rizika reikšmingai apgadinti transporto priemonę.

Vairuotojai nesikuklindami klausia: ar tai normalu, jog gatvė jau ilgą laiką palikta tokios būklės? Ir nors, anot vilniečių, prie nufrezuotos dangos vietiniai jau spėjo įprasti, stūksančios duobės vis dar kelia nerimą.

Užfiksuotose vairuotojų nuotraukose iš tiesų galima matyti, kad gatvėje ne tik paliktos išties didžiulės duobės, tačiau jos taip pat nėra pažymėtos jokiais įspėjamaisiais ženklais. Tik viena duobė esanti šalia kelio bortų yra atskirta kelio gairėmis, tačiau esančios važiuojamosios dalies viduryje, ar ties posūkiais – paliktos be įspėjimo.

Duobės Ateities gatvėje

Apgailestauja dėl uždelsimo

Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas pripažino, kad Ateities gatvėje nufrezuota asfalto danga yra likusi ilgesnį laiką nei kitose remontuojamose miesto gatvėse.

„Dėl didesnių darbų apimčių – joje pertvarkoma vandens surinkimo sistema, naikinant šulinius važiuojamojoje dalyje ir įrengiant bortinius vandens surinkimo trapus. Kelio bortų įrengimo darbai turėtų būti baigti per savaitę, tuomet iki lapkričio 7 d. numatyta užbaigti trapų įrengimą, po kurio bus atliekami dviejų sluoksnių asfaltavimo darbai. Atsižvelgiant į situaciją, savivaldybė jau yra įpareigojusi rangovą užtaisyti atsirandančias duobes“, – komentavo G. Grubinskas.

Duobės Ateities gatvėje

Savivaldybės atstovas teigė, kad siekiant tinkamai atlikti gatvės remontą vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe, mat laikini nepatogumai yra neišvengiami.

„Atsiprašome dėl patiriamų laikinų nepatogumų. Deja, bet jie yra neišvengiami, norint tinkamai suremontuoti gatves“, – sakė savivaldybės atstovas.

Paklaustas, ar dėl gatvėje esančių duobių apgadinus automobilį savivaldybė prisiimtų atsakomybę, G. Grubinskas patvirtino, kad pripažinus, jog žala kilo dėl kelio būklės, savivaldybė žalą atlygintų.

„Apgadinus automobilį, įvykis turėtų būti užfiksuotas, o dėl nuostolių atlyginimo reikėtų kreiptis į savo draudimo bendrovę, kuri dėl žalos kompensavimo kreiptųsi į savivaldybę. Sprendžiant dėl žalos atlyginimo be kitų aplinkybių vertinama ir tai, ar žala nekilo dėl paties nukentėjusio asmens kaltės, pavyzdžiui, dėl per didelio greičio. Jei nustatoma, kad tokios aplinkybės egzistuoja, reikalavimas atlyginti žalą gali būti atmestas“, – paaiškino G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją