Gyventojai dalijasi, kad dalis šaligatvio, esančio visai šalia „Technopolio“, buvo išardyta ir čia, vietoj plytelių, užsėta žolė. Viskas, atrodytų, kaip ir gerai – perteklinį betoną keičia žaluma, tačiau gyventojai teigia, kad tokie darbai įvykdyti priešais pėsčiųjų perėją, tad dabar, norit pereiti gatvę naudojantis pėsčiųjų perėja, reikia arba lipti per besikalančią žolytę, arba į važiuojamąją kelio dalį išeiti anksčiau.

Tiesa, juoką gyventojams sukėlė ir tai, jog kitoje kelio pusėje šaligatvio išdėstymas nebuvo pakeistas, todėl ten, iki pat važiuojamosios dalies, tęsiasi plytelės, tačiau šaligatvio ten nėra.

Gyventojai juokavo, kad taip priimami neapgalvoti sprendimai, nors dalis įtarė, kad pokyčių mintis – perkelti pėsčiųjų perėją šiek tiek arčiau Kalvarijų gatvės.

„Pirma padaro, po to pagalvoja“, – prie paskelbtos nuotraukos rašė gyventojas.

Vilniečiai negailėjo ir kritikos, neva, prieš atliekant tokius pokyčius, savivaldybės atstovai galėjo bent kelio ženklus perkelti į tinkamą vietą, kad gyventojai iškart galėtų patogiai, saugiai ir tinkamai naudotis pėsčiųjų perėja.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas patvirtino, kad minėtoje gatvėje vykdomi pėsčiųjų perėjos perkėlimo darbai.

„Kalvarijų g. 204B teritorijos vystytojai, pagal su savivaldybe suderintą projektą, pėsčiųjų perėją abiejose žaliosios skiriamosios juostos pusėse perkelia arčiau „Technopolio“ – tai matoma ir nuotraukoje. Nauja perėja, skirtingai nei senoji, bus iškili, turės neregių ir silpnaregių vedimui skirtą taktilinę dangą. Senosios pėsčiųjų perėjos ženklai bus demontuoti šią savaitę, o naujosios perėjos įrengimas užbaigtas artimiausiu metu“, – komentavo G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)