„Delfi“ interviu laidos metu paklaustas, ką darys, kad būtų suvaldytas spūsčių augimas mieste, V. Benkunskas teigė, kad bus dramatiškų pokyčių viešajame transporte.

„Mes tikrai esame pasiruošę investuoti į viešojo transporto naujinimą, pirmiausia, kad jis taptų patogus ir patrauklus visiems vilniečiams. Naujos transporto priemonės – pirmiausia mūsų troleibusų parkas – nuo kitų metų rudens pradedamas visiškas atnaujinimas ir mes turėsime 140 naujų troleibusų per 2–3 metus.

Taip pat investuosime į elektrinių autobusų įsigijimą, vandeniliu varomų autobusų įsigijimą. Iš esmės mes norime turėti naujas transporto priemones, kad būtų patogu važiuoti“, – aiškino V. Benkunskas.

Anot mero, taip pat numatytos investicijos į A juostų tinklo plėtrą.

„Tam, kad greitai judėti viešuoju transportu, jis turi judėti, bent jau judriausiose sankryžose, nepriklausomai nuo kito transporto, ypač spūsčių metu. Savaime tos investicijos ateina ir iš tikrųjų (viešojo transporto – red. past.) patrauklumas didės – žmonės rinksis natūraliai, ne per prievartą, važiuoti viešuoju transportu“, – planus dėstė V. Benkunskas.

Tam, kad judėti mieste būtų ir patogu, ir malonu, V. Benkunskas priminė ir apie numatomas investicijas į gatvių infrastruktūrą, o vienas tokių darbų tikslų – pralaidumo didinimas esminėse sankryžose.

„Darbai brangūs, darbai imlūs projektavimui, bet jie yra daromi ir artimiausiais metais mes juos pradėsime“, – sakė meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)