Vilniečiai teigė, kad norint įveikti Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvės sankryžą, prireikia daug kantrybės, mat vairuotojai nepaiso taisyklių ir nuolat blokuoja itin judrią sankryžą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai kaip mat sureagavo į tokį vairuotojų pagalbos prašymą ir šį pirmadienį, anksti ryte, surengė reidą minėtoje sankryžoje.

Po reido Vilniaus VPK pranešė, kad pareigūnai pastebi, jog skubantys transporto priemonių vairuotojai vis dar pažeidžia kelio ženklinimo reikalavimus. Vienas jų – nesavalaikis įvažiavimas į sankirtą ir sustojimas ant užbrūkšniuoto ploto.

Kelių eismo taisyklių 1.32 punkto reikalavimų nesilaikymas – horizontalus ženklinimas „Geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje“ žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje. Nesavalaikis įvažiavimas į sankirtą ir sustojimas ant užbrūkšniuoto ploto sudaro trukdžius judėti kitiems vairuotojams ir daro įtaką spūsčių susidarymui.

Spalio 16-ąją Kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė policinę priemonę vienoje judriausių sostinės sankirtų – Geležinio Vilko ir Ukmergės g. sankirtoje. Per 1,5 val. kelių policijos pareigūnai nustatė 23 pažeidėjus, jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. (Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų).

Tokios priemonės bus vykdomos ir ateityje, todėl policijos pareigūnai tikisi vairuotojų sąmoningumo, pagarbos vieni kitiems.

„Delfi“ primena, kad kovo mėnesį šioje sankryžoje vykdytų reidų metu, pareigūnai už kelio ženklinimo nepaisymą ir sankryžos blokavimą per savaitę surašė 52 protokolus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)