Nuvykę į sostinės Lentvario gatvėje įsikūrusį „Tuvlitos“ padalinį, vairuotojai dažniausiai būna priversti stoti į ilgą eilę, kuri neretai tęsiasi netgi pačioje Lentvario gatvėje. Automobiliai būna sustatyti šalikelėje, o techninės apžiūros savo transporto priemonėms laukiantys vairuotojai, šioje eilėje, kartais praleidžia kone visą dieną.

Tiesa, šioje eilėje nepavyks pamatyti motociklininkų, mat priimta, kad šioms transporto priemonėms techninė apžiūra atliekama nepaisant bendros eilės. Nors motociklo techninė apžiūra užtrunka trumpiau nei automobilio, įmonės atstovai neslepia, kad dėl tokios tvarkos automobilių vairuotojams tenka laukti dar ilgiau. Dėl to buvo numatyti ir pokyčiai.

„Prie šio padalinio nusidriekia eilės, jos persikelia ir į pačią Lentvario gatvę, trukdo eismui, o kadangi viena kasa būna nuolat užimta dėl motociklininkų, automobilių eilė juda gerokai lėčiau. Atsižvelgiant į tai, buvo nuspręsta tvarką keisti. Šiuo metu motociklininkai įspėjami, kad nuo birželio pirmos dienos jiems nebebus sudaroma galimybė techninę apžiūra atlikti nepaisant bendros eilės“, – sakė Renaldas Gabartas, Lietuvos techninės apžiūros įmones vienijančios asociacijos „Transeksta“ atstovas spaudai.

Prakalbus apie pokyčius, kaip mat viešoje erdvėje motociklininkai išreiškė savo pasipiktinimą, o kai kurie pareiškė kovosiantys, kad tokių pokyčių įmonė neįgyvendintų.

Vis dėlto, R. Gabartas pabrėžė, kad nuo birželio 1 dienos, kai visos transporto priemonės bus priimamos tik pagal bendrą eilę arba išankstinę registraciją, prasideda savotiškas pereinamasis laikotarpis, mat planuojama, kad ateityje šiame padalinyje įsigalios tokia pat tvarka, kaip ir kituose – vairuotojai bus priimami tik pagal išankstinę registraciją.

„Norime paskatinti vairuotojus planuoti laiką, iš anksto užsiregistruoti ir taupyti savo laiką. Nuo birželio pirmosios tik prasidės pereinamasis laikotarpis, kuris taps savotišku įvadu pokyčiams ateityje“, – teigė įmonės atstovas.

Tiesa, motociklininkai, iš techninės apžiūros stoties darbuotojų sulaukę žinios, kad nuo birželio 1 dienos bus priimami tik atsižvelgiant į bendrą eilę arba išankstinę registraciją, netruko įmonės pašiepti, kad išankstinė registracija apžiūrai šiame padalinyje – nė negalima.

R. Gabartas pabrėžė, kad būtent tam ir numatytas pereinamasis laikotarpis, kad norintys techninę apžiūrą atlikti būtent šiame padalinyje, galėtų lygiavertiškai laukti bendroje eilėje, o to daryti nenorintys – iš anksto registruotųsi į kitus padalinius. Įmonės atstovas teigė, kad tik pradėjus ateityje numatytus pokyčius bus sukurta ir išankstinės registracijos galimybė šiame padalinyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)