Automobilius statančių šaligatviuose ar ant žolės daugiabučių namų kiemuose jau tiek daug, kad didmiesčiuose policijos užduotį bausti tokius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjus perėmė savivaldybių Viešosios tvarkos skyriai.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andžejus Dinikis atskleidė, kad per mėnesį Vilniuje nubaudžiama apie 500 pažeidėjų, tarp jų būna ir ne vieną kartą baustų asmenų. Pasak A.Dinikio, blogiausia padėtis senamiestyje. „Čia taisyklės dažniau pažeidžiamos dėl to, jog vairuotojas nenori mokėti ar nenori toliau eiti, bet ne dėl to, kad trūksta vietos“, - tvirtino jis.

Vilniuje ir Kaune mėnesiui išsinuomoti vietą automobiliui saugojamoje aikštelėje kainuoja 50-80 litų, bet gyventojai vis tiek mieliau rizikuoja susimokėti šiuos pinigus kaip baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)