„Mes vis dar tikimės, kad Seimas atšauks senąją tvarką. Kitaip neturintiesiems reikiamo stažo teks mokytis iš naujo, o tai, mano manymu, yra nelogiška. Papildomų mokymų kainą nustatytų vairavimo mokyklos, valstybė jų reguliuoti negalėtų. Be to, įstatyme parašyta, kad mokymai turi vykti specialiuose vairavimo centruose, nors Lietuvoje nėra nė vieno tokio lygio centro. Tada buvo nuspręsta, kad Lietuvoje turi būti 4 tokie centrai. Vien ši detalė, kad buvo kuriamas monopolis, rodo, jog papildomas vairavimo mokymas visiems žmonėms galbūt įvestas vienu tikslu – kažkam buvo kuriamos sąlygos pasipelnyti“, - įstatymo subtilybes LŽ dėstė Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Jo nuomone, perlaikyti egzaminus turėtų tik tie pradedantieji vairuotojai, kurie šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad Vyriausybė jau seniai Seimui pateikė įstatymo pataisas, tačiau jos iki šiol įstrigusios Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją