„Per savaitgalį yra stabilizuotos kolonos grunto pagalba. Imamasi visų priemonių, kad apsaugotume vairuotojus“, – LRT radijui pirmadienį teigė Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas.

„Kiek man yra žinoma, per savaitgalį pasvirusi sija, nors ir buvo pakankamai didelis vėjas, nėra pajudėjusi. Tai džiugina. Žmonės budi 24 val. per parą ir jei kažkas būtų netikėto – būtų nedelsiant imtasi priemonių, kad situacija būtų suvaldyta“, – sakė R. Lipkevičius.

Jam antrino ir „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius.
„Imamės visų prieinamų priemonių eismo dalyvių ir tilto saugumo užrikinimui. Nuolat stebime padėtį įvykio vietoje: pasvirusią tilto konstrukciją, tilto atramą. Yra sumontuota speciali lazerinė įranga, kuri milimetrų tikslumu stebi iškilusios tilto konstrukcijos dalies padėti. Atramoje sumontavome daviklius, kurie fiksuoja bet kokį konstrukcijos galimą judesį. Kol kas jokių poslinkių nėra pastebėta. Kilus net menkiausiems įtarimams dėl eismo saugos užtikrinimo esame pasiruošę riboti eismą“, – teigė A. Rusevičius.

Pasak jo, kol kas dar nėra aišku, ar likviduojant tilto per Nerį kelyje Vilnius–Klaipėda avarijos padarinius neprireiks visiškai uždaryti eismo.
„Dėl visiško eismo sustabdymo matysime pagal tai, kaip seksis ardyti. Kol kas galvojame, kad gal užteks tų priemonių, kurios yra dabar numatytos – konstrukcijos ardymo metu statyti skydus ir uždarinėti eismą tik šoninėse eismo juostose“, – sakė A. Rusevičius.

ELTA primena, kad praėjusios savaitės antradienio vakarą gautas pranešimas, kad prie prekybos centro „Mega“ Kaune griuvo tiltas, einantis per Nerį. Pranešta, kad įgriuvo dalis tilto, pusė jo esą pakibo ore. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

A. Meškinio tilto per Nerį (viduriniojo tilto) rekonstrukcijos ties Kaunu darbai pradėti praėjusiais metais. Pagal sutartį darbai turėjo būti baigti iki 2024 m. pabaigos. Šios sutarties darbų vertė – 68,37 mln. eurų su PVM. Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu, į kurį patenka ir minėtas tiltas, nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Baltica“ kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją