Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas LŽ sakė, kad tokie patikrinimai bus reguliariai rengiami visus metus. Tiesa, jų organizavimo tvarka, atsižvelgiant į sezoniškumą, keisis.

„Žiemą patruliai labiau koncentruojasi į miestus. Per reidus jų teritorijose statomi vadinamieji mobilūs postai. Vairuotojų blaivumas paprastai tikrinamas pasirinktose vietose, o pats reidas trunka nuo 2 iki 4 valandų. Kiek kitaip būna vasarą. Tuomet daugiau dėmesio skiriama tiems keliams, kurie veda ežerų ar poilsiaviečių link“, - aiškino M.Putrimas.

Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas neabejoja, kad šie patikrinimai duoda rezultatų. Anot jo, tai rodo ir oficiali statistika, ir pareigūnų patirtis. „Per atsitiktinius patikrinimus taurelės mėgėjų sulaikoma mažiau, bet šiais metais, nors rezultatai ir geresni, tokių reidų bus ne vienas“, - pridūrė M.Putrimas.

Pernai Lietuvoje patruliams įkliuvo apie 13,6 tūkst. neblaivių vairuotojų. Tai daugiau kaip perpus mažiau nei 2007-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją