Jis apie jas sukūrė trumpą filmą ir sudarė žemėlapį, kur ir kokią brastą dar galima rasti.

„Beveik nebesigirdi kažkada įprasto žodžio brasta. Dabar ir pati brasta retam bepastoja kelią... O kai su seneliu veždavom obuolius į Panevėžio turgų, arklio traukiamu vežimu, įveikdavom net dvi... Senelis džiaugdavosi, kad vežimui tai bus tik į naudą – išbrinks ratai, neklibės stipinai Niekas apie jas jau nebekalba, o tai toks pats istorinis paveldas kaip seni dvarai, užasfaltuotas grindinys, malūnai... „, – pasakoja nedidelį filmą apie brastas ir jų žemėlapį sukūręs safari.lt savininkas Vaidotas Marozas.

Jis sako, kad siekdamas, jog nenukeliautų ši mūsų krašto praeities detalė visiškon užmarštin pasistengė užfiksuoti visas, žinomas brastas. Kai kurios dar gyvos ir naudojamos, kai kurios nuplautos pavasario potvynių, kai kurių nelikę nei ženklo, tik seno užaugusio mišku keliuko kontūrai išduoda, ją kažkada čia egzistavus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją