Vilniuje zujantys vairuotojai jau ėmė pastebėti, kad mieste pradėti montuoti nauji greičio matuokliai. Pirmąjį vairuotojai pastebėjo Oslo gatvėje ties Lazdynų tiltu, antrasis šią savaitę sumontuotas T. Narbuto gatvėje. Vairuotojai teigė, kad pastarasis dar veikiausiai neveikia, mat nėra sumontuoto kelio ženklo, nurodančio, kad stacionariu greičio matuokliu vykdoma greičio kontrolė. Vis dėlto pirmasis greičio matuoklis pažeidėjus fiksuoja jau kurį laiką.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai patvirtino, kad iš tiesų mieste numatyta įrengti naujų greičio matuoklių, kurie padėtų užtikrinti greičio mėgėjų kontrolę mieste.

Tiesa, savivaldybės atstovai pabrėžia, kad išmanūs įrenginiai fiksuos ne tik mėgstančius stipriau paspausti akceleratorių, tačiau ir tuos, kurie neteisėtai naudojasi A juostomis, o taip pat ir nepaisančius šviesoforo signalų.

Greičio matuoklis Teodoro Narbuto gatvėje

„Tai yra stacionarūs greičio, raudono šviesoforo signalo ir maršrutinio transporto eismo juostos pažeidimų fiksavimo įrenginys“, – teigė savivaldybės atstovai.

Jie taip pat nurodė sąrašą, kur numatyti 16 greičio matuoklių bus įrengti:

  1. Savanorių pr. ties Vaduvos g.
  2. Antakalnio g. ties Tverečiaus g.
  3. Olandų g. ties Filaretų g.
  4. T. Narbuto g. ties Sėlių g.
  5. Ukmergės g. ties Paribio g.
  6. Molėtų pl. ties Skersinės g.
  7. Nemenčinės pl. ties Svajonių g.
  8. Ozo g. ties Kernavės g.
  9. Švitrigailos g. ties Kauno g.
  10. Gariūnų g. ties Paneriškių g.
  11. Galvės g. ties J. Tiškevičiaus g.
  12. Kalvarijų g. ties V. Gerulaičio g.
  13. S. Batoro g. ties Rudens g.
  14. Laisvės pr. ties Viršuliškių g.
  15. Oslo g. ties Laisvės pr.
  16. Minsko pl. ties Gurių g.

Visi šie greičio matuokliai, anot savivaldybės atstovų, esant geroms oro sąlygoms turėtų būti įrengti ir pradėti veikti iki balandžio mėnesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)