Gyventojai negaili rykščių, kad ties Smalinės gatve ir Senosios Pilaitės keliu įrengta žiedinė sankryža – neapgalvota ir suprojektuota visiškai nesąmoningai. Dar prieš savaitę vairuotojai ėmė dalintis vaizdais, kaip naujame žiede neišsiteko viešojo transporto autobusas ir negalėdamas išsukti, žiedinėje sankryžoje tiesiog užstrigo.

Kalbėdami apie pakeitimus vietiniai rajono gyventojai taip pat neslėpė nuostabos, kad eismas šia žiedine sankryža buvo atidarytas tuomet, kai kelio darbai buvo dar nebaigti, o tai taip pat sukėlė nemažai nepatogumo tiek vairuotojams, tiek ten dirbusiems kelininkams.

Žiedinė sankryža Pilaitėje

Tiesa, žiede asfaltuoto kelio plotis „užkliuvo“ ne vienam, o kai kurie piktinosi, kad taip tiesiog švaistomos savivaldybės lėšos.

„Įdomu, ar tie, kur projektuoja tokias gatves, turi supratimą, kad yra pravažumo standartai skirtingos klasės keliams. Kiek galima švaistyti mūsų, mokesčių mokėtojų, pinigus?“ – bendruomenės socialinio tinklo grupėje piktinosi vilnietis.

Kiti dalijosi, jog dar darbų pradžioje susimąstė, kaip šiuo žiedu turės važiuoti viešasis transportas, mat jam čia išsitekti, iškart atrodė, kad bus sunku.

Viskas vyksta pagal planą

Vilniaus miesto savivaldybės Visuomenės informavimo specialistas Irmantas Kuzas teigė, kad šie darbai vykdomi pagal parengtą Techninį projektą.

Projektavimo metu žiedinės sankryžos parinktos dėl eismo dalyvių saugumo, patogumo, pralaidumo. Žiedinė sankryža ir važiuojamoji dalis suprojektuota ir įrengta vadovaujantis teisės aktais, vidinė žiedo dalis įrengta su trinkelių danga pritaikyta didesnių gabaritų sunkiajam transportui kurie manevro metu gali užvažiuoti“, – teigė I. Kuzas.

Savivaldybės atstovas taip pat atkreipė dėmesį, kad statybos darbai nėra baigti.

„Vykdant užbaigimo darbus, važiavimo zonoje stovi įspėjamosios gairelės, kurios kartais trukdo tinkamai manevruoti minimame žiede. Patraukus gaireles iš važiuojamosios zonos, viešasis transportas važiuoja be sutrikimų“, – aiškino I. Kuzas

Jis taip pat nurodė, kad papildomi darbai žiedinėje sankryžoje neplanuojami, o projekto įgyvendinimo metu buvo vykdomi sprendinių pakeitimai dėl geresnio sunkiojo transporto manevravimo žiedinėje sankryžoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)