Kaip skelbiama sostinės policijos svetainėje internete, vien per savaitgalį, nuo penktadienio iki sekmadienio, policija sustabdė 33 neblaivius vairuotojus.

Per praėjusią savaitę 8 neblaivūs vairuotojai sukėlė eismo įvykius, kurių metu sugadintos transporto priemonės. Vieno neblaivaus vairuotojo sukeltame eismo įvykyje nukentėjo žmonės.

Pareigūnai praėjusią savaitę kontroliavo ir tai, kaip pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų. Vilniaus kelių policija per savaitę nubaudė 63 KET nesilaikiusius pėsčiuosius.

Policija prašo pėsčiųjų laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, paisyti šviesoforų signalų, gatvės perėjimui pasirinkti pėsčiųjų perėjas; prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį įsitikinti, kad tai saugu; užmiesčio keliu eiti prieš atvažiuojančių transporto priemonių eismą.

Tamsiuoju paros metu būtinai segėti atšvaitus ir jų pagalba būti matomais ir laiku pastebėtais vairuotojų.

Šią savaitę Kelių patrulių rinktinės pareigūnai tęsia pėsčiųjų kontrolės priemones.

Vairuotojams pareigūnai primena atsakomybę už vairavimą apsvaigus, o keleivių prašo rūpintis savo saugumu ir nevažiuoti su neblaiviais vairuotojais. Pastebėjus neblaivius vairuotojus būtina nedelsiant pranešti policijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją