Žirmūnų gatvėje, visai prie pat Šilo tilto, yra šviesoforas su papildoma rodykle. Žalia spalva joje ne visada užsidega kartu su pagrindiniu šviesoforu. Gyventojai suglumę – tai galima ar negalima sukti į dešinę, kai žalia šviesa dega tik pagrindiniame šviesofore?

„Jeigu dega žalias šviesoforo signalas ir šviesoforo fone nėra rodyklių nurodančių važiavimo krypties (73.1. žalias skritulio formos signalas leidžia eismą visomis kryptimis (tiesiai, į dešinę, į kairę, apsisukti) sukti į dešinę galima, tačiau turime visada praleisti pėsčiuosius, jeigu jiems dega leidžiamas šviesoforo signalas”, – sako Tomas Bražėnas, Vilniaus apskrities vyr. policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas.

Užtat papildoma rodyklė gali užsidegti netgi tada, kai pagrindiniame šviesofore bus raudonas signalas. Tokiu atveju vairuotojai irgi galės sukti į dešinę.

Nauja tvarka įsigaliojo dar 2019 metais, kuomet buvo nuspręsta nuimti žalias rodykles. Iki šiol kai kuriose sankryžose išliko važiavimą paaiškinančios lentos.