Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Arūnas Visockas teigė, kad iš tiesų sostinėje bus įrengta 10 greičio matuoklių korpusų, o taip pat įsigytas vienas kilonojamas greičio matuoklis, kuris bet kuriuo momentu galės atsirasti viename ar kitame minėtame korpuse.

Tiesa, vairuotojai nežinos, kada korpusas yra tuščias, o kada jame veiks kilonojamas greičio matuoklis, todėl savivaldybė tikisi, kad tai pavyks efektyviau sudrausminti vairuotojus.

„Taupant ir lėšas, manome, kad pasiteisina ir greičio matuoklių imitacijos, kai bet kuriuo momentu gali atsirasti tikras greičio matuoklis. Vairuotojai bus atidūs ir tikrai tose vietose neviršys greičio“, – teigė A. Visockas teigdamas, kad greičio matuokliai visada sudrausmina vairuotojus.

Tiesa, nors imitacinių greičio matuoklių numatyta įsigyti tik 10, iš viso yra sudarytas 60 vietų sąrašas, kuriose vietose šios imitacijos gali atsirasti. Tai reiškia, kad bus keičiama ne tik tikrojo greičio matuoklio veikimo vieta, tačiau ir imitacinių greičio matuoklių korpusų išsidėstymas mieste.

Savivaldybės atstovas nurodė, kad šį pavasarį savivaldybė taip pat yra sutarusi dėl 4 stacionarių greičio matuoklių įsigijimo, o taip pat ir dešimties vidutinio greičio matuoklių pirkimo ir montavimo.

Paklaustas, kaip parenkamos vietos, kur stovės naujieji greičio matuokliai, A. Visockas teigė, kad greičio matuokliai bei imitaciniai korpusai numatyti įrenti tose vietose, kuriose vairuotojai pastebimai viršija greitį, taip pat prie mokyklų, darželių, vietose, kurios yra pažymėtos, kaip juodosios dėmės.

„Vertinant eismo saugumą ir buvo parinktos tokios vietos. Taip pat yra labai aktualus dalykas, kadangi yra sektorinis greičio matuoklis, ruožas negali būti trumpesnis kaip 400 metrų, tad ir tai buvo vertinama“, – sakė A. Visockas.

Savivaldybės atstovas taip pat teigė, kad greičio matuoklių įrengimo projektai jau yra parengti, todėl artimiausiu metu bus pradėti vykdyti montavimo darbai.

Anot jo, kol kas nėra numatyta įsigyti dar daugiau greičio matuoklių, tačiau ateityje poreikis bus vertinamas atsižvelgiant į eismo situaciją.

„Jei bus papildomas poreikis naujiems (greičio matuokliams – „Delfi“) – vertinsime“, – sakė A. Visockas.

Šių greičio matuoklių (4 stacionarių bei 10 imitacinių) įsigijimas bei priežiūra trims metams, o taip pat ir aptarnavimas keičiant greičio matuoklių veikimo vietą, savivaldybei atsiėjo apie 400 tūkst. eurų.

Visą LNK žinių tarnybos reportažą galite pažiūrėti žemiau: