Iki šiol naujieji matuokliai veikė bandomosios eksploatacijos režimu ir už fiksuotą pažeidimą administracinio nusižengimo protokolai nebuvo rašomi. Vairuotojus apie tai įspėjo šalia įrenginių esantys informaciniai stendai su užrašu „įranga testuojama“.

„Greičio matuokliams pradėjus veikti pilnu pajėgumu informacinių stendų nebeliks. Transporto priemonių vairuotojai turėtų būti budrūs bei nepamiršti būtinybės laikytis Kelių eismo taisyklių ir važiuoti ne didesniu nei maksimaliai leistinu greičiu, nes priešingu atveju, pranešimai jau bus siunčiami policijai ir vairuotojai sulauks minėto administracinio nusižengimo protokolo“, – sako JUDU (SĮ Susisiekimo paslaugos) Infrastruktūros skyriaus vadovas Giedrius Levčenka.

Dalis naujų greičio matuoklių geba matuoti ne tik automobilių greitį, bet ir fiksuoti važiavimą per draudžiamą – raudoną – šviesoforo signalą bei viešajam transportui skirtą eismo juostą, kai neturima tam teisės. Vienas tokių daugiafunkcių greičio matuoklių įrengtas Ukmergės g. – jo funkcionalume, be greičio matavimo, dar yra ir A juosta važiuojančių transporto priemonių, be teisės tą daryti, fiksavimas.

Naujai veikti pradedančių greičio matuoklių iš viso yra 16-lika:

  1. Savanorių pr. ties Vaduvos g.;
  2. Antakalnio g. ties Tverečiaus g.;
  3. Olandų g. ties Filaretų g.;
  4. T. Narbuto g. ties Sėlių g.;
  5. Ukmergės g. ties Paribio g.;
  6. Molėtų pl. ties Skersinės g.;
  7. Nemenčinės pl. ties Svajonių g.;
  8. Ozo g. ties Kernavės g.;
  9. Švitrigailos g. ties Kauno g.;
  10. Gariūnų g. ties Paneriškių g.;
  11. Galvės g. ties J. Tiškevičiaus g.;
  12. Kalvarijų g. ties V. Gerulaičio g.;
  13. S. Batoro g. ties Rudens g.;
  14. Laisvės pr. ties Viršuliškių g.;
  15. Oslo g. ties Laisvės pr.;
  16. Minsko pl. ties Gurių g.

„Judu“ duomenimis, Vilniuje vienas greičio matuoklis per metus vidutiniškai užfiksuoja apie 2800 pažeidimus. Daugiausiai jų užfiksavo esantys Konstitucijos pr. (6850 užfiksuotų pažeidimų per 2022 m.), Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje ties Tarande (4054 užfiksuoti pažeidimai per 2022 m.) ir Žirmūnų g. 22 (3258 užfiksuoti pažeidimai per 2022 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją