Anot JUDU (SĮ Susisiekimo paslaugos) projektų vadovo Roberto Markovskio, šiemet papildomas viešojo transporto sekcijas nutarta įdiegti Kalvarijų–Upės–Žvejų g. ir Savanorių pr.–S. Konarskio g. sankryžose. Čia veiksiančios sekcijos suteiks prioritetą iš viešojo transporto stotelės išvažiuojančiam maršrutiniam transportui.

„Dažnas eismo dalyvis pastebi, kad viešasis transportas, judėdamas iš „Žaliasis tiltas“ stotelės, esančios prieš pat Kalvarijų–Upės–Žvejų g. sankryžą, turi praleisti dvejomis eismo juostomis važiuojantį transportą ir dar būnant sankryžoje persirikiuoti į kitą eismo juostą.

Esant intensyviam eismo srautui, tą padaryti nėra lengva, todėl buvo nutarta įrengti papildomą viešojo transporto sekciją, kuri leis viešajam transportui sankryžoje pajudėti pirmam ir saugiai persirikiuoti į norimą eismo juostą netrukdant kitiems eismo dalyviams“, – teigė R. Markovski.

Panaši situacija išlieka ir Savanorių pr.–S. Konarskio g. sankryžoje. Kaip pažymi įmonė, viešajam transportui norint saugiai įsilieti į Savanorių prospekte judantį transporto srautą, reikalinga praleisti kitus eismo dalyvius, o esant intensyviam srautui, atlikti šį veiksmą neretai sudėtinga ir pavojinga. Tad įrengus minėtą sekciją, tikimasi ne tik pagerinti transporto eismą, bet užtikrinti eismo saugumą bei optimizuoti viešojo transporto judėjimo laiką.

Pažymima, kad abiejose sankryžose papildoma viešojo transporto sekcija įsijungs anksčiau negu bendram eismo srautui skirtas žalias šviesoforo signalas. Sekcija veiks kelias sekundes, kol iš stotelės išvažiuos viena ar kelios maršrutinio transporto priemonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją