Vilnius pasibaigus darbo valandoms visiškai sustingo. Visas pagrindines miesto arterijas užtvindė automobiliai, pasipylė ir eismo įvykiai. Apie pastaruosius žinių socialiniuose tinkluose netrūko visą dieną.

Eismo sąlygos sudėtingos Kareivių, Ozo gatvėse, Geležinio Vilko gatvėje abiem kryptimis – tiek važiuojant nuo Baltupių, tiek važiuojant iš miesto centro.

Eismas stovi ir Konstitucijos prospekte, taip pat Šeimyniškių gatvėje abiem kryptimis. Sudėtinga bus vairuotojams, kurie važiuos Olandų gatve miesto centro link – ši gatvė taip pat sunkiai įveikiama.

Spūstys susiformavo ir Kalvarijų gatvėje, taip pat – Žalgirio gatvėje.

Vairuotojams patartina vairuoti ypač atsargiai. Verta didžiąsias gatves apvažiuoti mažesnėmis gatvėlėmis. Taip pat, prisiminti, kad apsnigtose gatvėse privaloma laikytis didesnio atstumo, vengti staigių judesių ir atidžiai stebėti aplinką.

Pasirengę barstyti

Sostinės gatves prižiūrinčios „Grindos“ atstovai informuoja, kad Vilniuje rimčiau snigti pradės apie 17-18 val., tačiau tuo metu tai dar nesukels didesnių keblumų, mat dėl teigiamos oro ir gatvių paviršiaus temperatūros sniegas greitai tirps.

Vis dėlto apsidrausdami ties statesnėmis įkalnėmis - S. Batoro, T. Narbuto, Ukmergės, Popieriaus, Olandų g. bei Savanorių pr. – bendrovė pasirūpino pastatyti budinčius druskų barstytuvus, kad gatvių priežiūros technika neįstrigtų bendrame transporto sraute.

Vėliau, temperatūrai krintant, o transporto srautams apmažėjus, bus barstomos visos pagrindinės miesto arterijos.

Naktis bus dar sunkesnė

Portale Eismoinfo.lt nurodoma, Vakarų ir Vidurio Lietuvoje bei Alytaus, Lazdijų rajonuose rajoniniai keliai provėžoti, vietomis padengti pažliugusiu sniegu, todėl vairuotojams reikėtų atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti ne leistiną, o saugų greitį.

Hidrometeorologijos tarnybos akcentuoja, kad naktį laukia dar sudėtingesnės eismo sąlygos, mat, žadama, daugelyje Lietuvos vietų kris šlapdriba, formuosis plikledis.

Vairuotojai, kuriems teks važiuoti naktį, turėtų būti itin atsargūs, mat kelyje gali susiformuoti juodasis ledas, kuris plika akimi nėra matomas. Patariama išvažiavus į gatvę ir įsitikinus, kad tą daryti saugu, staigiau spustelėti stabdžius bei pasitikrinti, ar automobilis neslysta.

Važiuojant ledu svarbu vengti staigių judesių tiek vairu, tiek grubaus pavarų perjungimo, tiek staigaus stabdymo ar kitų manevrų, mat šitai gali išprovokuoti automobilio slydimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)