Naujienų agentūra „REGNUM“ praneša, kad vasario 19 d., dalyvaudamas bendrame Federacijos tarybos ekonominės politikos ir biudžeto bei finansų komitetų posėdyje, šią informaciją patvirtino Rusijos transporto ministras Maksimas Sokolovas. „Transporto ministerija planuoja įvesti mokestį už krovininių automobilių važiavimą federaliniai keliais“, – pranešė M. Sokolovas.

„Surinktos lėšos ateityje bus panaudotos kelių rekonstrukcijai ir jų eksploatavimo palaikymo darbams“, – pažymėjo ministras. Pasak jo, ši priemonė turėtų sudrausminti vežėjus.

Pasitarimo metu ministras atkreipė dėmesį į tai, jog saugumas yra vienas svarbiausių transporto infrastruktūros prioritetų, o saugumui užtikrinti reikalingos lėšos. Būtent dėl to mokesčio įvedimas yra racionaliai pagrįstas sprendimas.

M. Sokolovas priminė, kad 2014 m. į Rusijos transporto sistemą buvo investuota apie 1,5 trilijono rublių (21 212 416 900.36 EUR arba 10 proc. visų investicijų).

„Šiuo metu bendras federalinių kelių tinklo ilgis siekia 50 tūkst. kilometrų. Regioninių kelių ilgis – 502 tūkst. kilometrų, vietinės reikšmės kelių – 842 tūkst. km“, – teigė ministras.

Primename, kad Europos verslo asociacijos generalinis direktorius Frankas Štraufas, kalbėdamas VI Tarptautiniame kongrese, skirtame intelektualioms transporto sistemoms, išreiškė nuogąstavimą, kad mokesčio už krovininių automobilių važiavimą Rusijos keliais įvedimas 2015 m. gali pabranginti krovinių pervežimo paslaugų kainas, o tai, savo ruožtu, įtakos prekių, gabenamų automobilių transportu, kainų kilimą.

Tuo tarpu Rusijos Dūmos transporto komiteto vadovas Jevgenijus Moskvičiovas (partija „Vieningoji Rusija“) mano, kad eksperto nuogąstavimai kiek perdėti, nes mokestis bus imamas tik už važiavimą federaliniais keliais. Važiavimas regioninės reikšmės keliais, kaip ir anksčiau, bus nemokamas.