„Mes pritariame šio įstatymo projekto tikslui – apsaugoti vaikus nuo tabako poveikio, tačiau įstatymai yra vertinami pagal tai, ar jie bus efektyvūs, ar ne ir ar jie reikalingi, ar ne“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė R. Senavaitis.

Anot jo, rūkymo problemos mastas Lietuvoje nėra toks didelis kaip kitose Europos Sąjungos šalyse:

„Iš 25 proc. gyventojų, kurie rūko, tik pusė jų sakė, kad jie rūkytų savo automobilyje ir tik trečdalis rūkytų, jei automobilyje būtų nepilnamečių. Tai sako, kad lietuviai yra pakankamai sąmoningi, patys supranta rūkymo keliamą pavojų ir žalą ir dėl to toks projektas yra iš esmės nereikalingas“, - kalbėjo jis.

Įstatymo iniciatorius Sergejus Jovaiša sako, kad tik tokiu būdu vaikai bus apsaugoti nuo tabako dūmų žalos:

„Aišku, mes nesukontroliuosime, jeigu jam bus be vieno mėnesio 18 metų, bet akivaizdžiai tokius pyplius, kurie būna automobilių salonuose ir toleruoja ar kenčia, nemokėdami pasakyti tėvams griežto žodžio, kad būk geras, tėvai, nerūkyk, nes man tai blogai, tai tokius būtent ir palies labiausiai“, - laidoje sakė jis.

„Sykį žiemos metu teko asmeniškai matyti, kaip tėvas iš prekybos centro išsivedą kokių trejų metų vaikutį, pasodina jį į specialią kėdutę, prisega, pats sėdasi prie vairo ir užsirūko. Žiemos metas, langai uždaryti – tikrai visi sutiksime, kad tabako dūmai kenkia, o tokiam mažam organizmui, tai iš viso mirtinas dalykas“, - pridūrė S. Jovaiša.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.