Kuo svarbus protektoriaus raštas?

„Inter Cars Lietuva“ padangų skyriaus vadovas Dmitrijus Murnikovas teigia, kad vasarinių padangų protektoriaus raštas daro įtaką transporto priemonės valdymui kelyje.

„Renkantis vasarines padangas, rekomenduojama atsižvelgti į vairavimo įpročius ir kokiais keliais dažniausiai važinėjate. Pavyzdžiui, simetriškam protektoriaus raštui būdingi ištisiniai protektoriaus blokai, jie dyla tolygiai ir užtikrina sklandų ir tylų važiavimą. Puikus pasirinkimas ieškantiems komfortiškų ir ilgaamžių padangų,“ – sako D. Murnikovas.

Jeigu norite išvengti slydimo važiuojant šlapia kelio danga, reikėtų rinktis padangas su kryptiniu protektoriaus raštu. Kryptinės padangos rieda tik viena kryptimi ir dažnai turi šoninius griovelius, nukreiptus į padangos centrą, sudarant V formą. Šis protektoriaus raštas taip pat padeda išsklaidyti šilumą ir taip pat užtikrina puikų važiavimą sausa kelio danga.

Asimetriško protektoriaus rašto padangos vienodai efektyvios esant sausai ir šlapiai kelio dangai. Tokios padangos užtikrina tvirtą sukibimą posūkiuose ir geresnį šilumos išsklaidymą, o dideli šoniniai grioveliai išorėje – didesnį atsparumą automobilio slydimui važiuojant šlapia kelio danga.

Ką lemia vasarinių padangų protektoriaus gylis?

Vairuotojai dažnai linkę vasarines padangas naudoti kelis sezonus iš eilės, tačiau tokiu atveju būtina stebėti jų būklę ir kokybę. Jei protektorius yra susidėvėjęs, net ir naudojant „Pemium“ klasės gamintojų padangas, atsiranda pavojingo slidimo rizika važiuojant šlapia kelio danga.

„Paprastai tariant, kuo mažesnis protektoriaus gylis, tuo didesnė tikimybė, kad padangos praras sukibimą. Todėl važinėti susidėvėjusiomis padangomis yra labai pavojinga, ypač lyjant, nes gerokai pailgėja stabdymo kelias. Taip galite sukelti pavojų ne tik sau, bet ir aplinkiniams“, – pabrėžia D. Murnikovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją