Sostinės vairuotojai pranešė, kad prieš 14 val. didesnis eismo įvykis kilo Tūkstantmečio gatvėje, netoli nuvažiavimo Savanorių žiedo link. Dėl šios eismo nelaimės buvo užblokuota viena Tūkstantmečio gatvės eismo juosta prieš pat viaduką virš Savanorių žiedą, o dėl to eismo pralaidumas šioje vietoje sumažėjo.

Remiantis Vilniaus miesto savivaldybės eismo interaktyviu miesto žemėlapiu, eismo įvykiai fiksuojami šiose vietose:

  • Tūkstantmečio gatvėje ties Vandentekio g.
  • Šalia Olandų žiedo ties Žirmūnų tiltu
  • Šalia Olandų žiedo ties Olandų g.
  • Rokantiškių g.185
  • P. Lukšio ir Verkių gatvių sankirtoje
  • Geležinio Vilko g. ties A. Goštauto g.
Avarija Tūkstantmečio gatvėje


Taip pat matyti, kad eismo spūstis susiformavo Ozo gatvėje. Dėl eismo įvykio eismas sustojęs P. Lukšio gatvėje, dar viena spūstis fiksuojama Žirmūnų gatvėje.

Spūstys pradeda formuotis ir pagrindinėse miesto arterijose – Ukmergės bei Geležinio Vilko gatvėse.

Šventinį savaitgalį keliauti planuojantys vairuotojai raginami neskubėti, pasirinkti saugų greitį, taip pat palaikyti didesnį saugų atstumą nuo priešais važiuojančių transporto priemonių.

Automobilių vairuotojai taip pat turėtų prisiminti, kad atšilus orams į kelius išriedėjo ir motociklininkai, todėl prieš atlikdami bet kokį manevrą, vairuotojai raginami įsitikinti ar šalia jų nėra motociklininko ar kito dviratę transporto priemonę vairuojančio žmogaus, kuriam galėtų sukelti pavojų. Ypač svarbu, kad vairuotojai atidžiai apsidairytų prieš išvažiuodami iš šalutinių kelių, taip pat – prieš atlikdami lenkimo manevrą, mat tokį manevrą jau gali būti pradėjęs motociklininkas, taip pat jį gali būti sunkiau pastebėti važiuojantį priešpriešine eismo juosta.

Tiek pareigūnai, tiek saugaus eismo ekspertai ragina vairuotojus nesėsti prie vairo neblaiviems, o artimiesiems pasirūpinti, kad neblaivūs asmenys nevairuotų transporto priemonių. Nepavykus sulaikyti artimo, ar kelyje pastebėjus galimai neblaivų vairuotoją, kuris gali sukelti pavojų ne tik sau, bet ir kitiems, gyventojai raginami apie tai pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)