Darbų pradžios ceremonijoje taip pat dalyvaus Marijampolės meras Povilas Isoda, Kalvarijos meras Nerijus Šidlauskas, AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas ir kelio rekonstrukcijos darbus vykdysiančios UAB „Fegda“ vadovas Gediminas Gribulis.

Pradedamas rekonstruoti beveik 16 km ilgio ruožas yra tarp Marijampolės ir Skardupių kaimo (kelio A5 56,83–72,50 km). Tai ilgiausias iš keturių ruožų, kuriuose vyksta ar planuojami darbai tarp Marijampolės ir Lenkijos sienos.

Po oficialios darbų pradžios pirmame „Via Baltica“ kelio A5 ruože ceremonijos dalyviai apžiūrės antrame (nuo 72,50 iki 79,00 km) ir trečiame (nuo 79,00 iki 85,00 km) ruožuose įsibėgėjusius rekonstrukcijos darbus. Antrame ruože numatoma sustoti prie gyvūnų migracijai statomo „Žaliojo tilto“, trečiame – apžiūrėti įrengiamą skirtingų lygių sankryžą su trimis tiltais.

Magistralėje „Via Baltica“ tarp Marijampolės ir Lietuvos–Lenkijos valstybių sienos šiuo metu vyksta didžiausi Lietuvos nepriklausomybės laikotarpio kelių infrastruktūros statybų darbai. Visas šis apie 40 km ilgio kelias iki 2025 m. bus rekonstruotas į 4 eismo juostų automagistralę ir pritaikytas tiek civilinėms, tiek karinio mobilumo reikmėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją