Tai ypač būdinga pradedantiesiems vairuotojams, kuriems draudimas brangesnis dėl didesnės eismo įvykių rizikos. Vairuotojai apdraudžia transporto priemonę, bet po trumpo laiko draudimo sutartį nutraukia. Tikrinančius policijos pareigūnus jie bando apgauti pateikdami transporto priemonės draudimo liudijimo (poliso) kopiją.

Policijos pareigūnai įspėja, kad visi patrulių automobiliai yra aprūpinti kompiuterine įranga ir pareigūnai turi galimybę duomenų bazėje patikrinti ar automobilis yra apdraustas privalomuoju transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimu.

Pareigūnai patruliuoja tarnybiniais automobiliais, kuriuose įrengta transporto priemonių valstybinių numerių skenavimo ir atpažinimo įranga. Šia įranga nustatoma ar transporto priemonė apdrausta privalomuoju transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimu, ar nustatyta tvarka atlikta transporto priemonės privaloma techninė apžiūra, ar transporto priemonė nėra ieškoma.

Policija primena, kad Vilniuje veikia stacionarūs greičio matavimo prietaisai, fiksuojantys privalomojo civilinės atsakomybės draudimo neturinčius automobilius. Transporto priemonių savininkai yra kviečiami į Kelių policijos valdybą ir už pažeistas Kelių eismo taisykles (KET) taikomos administracinio poveikio priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)