Šiuo metų laiku automobilių vairuotojai turi skirti itin didelį dėmesį savo transporto priemonių techninei būklei (automobiliuose turi gerai veikti stabdžių sistema, žibintai, valytuvai, padangos turi atitikti nustatytus reikalavimus ir t.t.)

Š. m. sausio 19 – 25 d. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (apskr. VPK) aptarnaujamos teritorijos keliuose buvo tikrinama transporto priemonių techninė būklė. Iš viso buvo patikrintos 1167 transporto priemonės. Pareigūnų teigimu, didžioji dalis automobilių atitinka techninius reikalavimus ir eisme gali dalyvauti nekeldami grėsmės eismo saugumui.

Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai minėtai transporto priemonių kontrolei vykdyti į pagalbą buvo pasitelkę UAB „Marijampolės techninės apžiūros centro“ darbuotoją. Marijampolės mieste ir savivaldybėje buvo patikrinta 663 transporto priemonės, nustatyta 20 transporto priemonių, kurios neatitiko nustatytų techninių reikalavimų (transporto priemonės, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimas – 2; transporto priemonių be valstybinės techninės apžiūros vairavimas – 14; transporto priemonių, turinčių gedimų, dėl kurių Kelių eismo taisyklės draudžia važiuoti, vairavimas – 4).

Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai per praėjusią savaitę nustatė 171 Kelių eismo taisyklių pažeidėjus. Iš jų net 5 vairavo transporto priemones būdami lengvai apgirtę, dar du vairuotojai vairavo automobilius būdami neblaivūs ir neturėdami teisės vairuoti, vienam iš minėtų vairuotojų jau anksčiau teisės buvo atimta už vairavimą išgėrus.

Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai informuoja, kad siekdami mažinti eismo įvykių skaičių keliuose ir toliau vykdys trumpalaikes prevencines priemones skirtas neblaivių vairuotojų išaiškinimui ir uždraudimui jiems dalyvauti eisme. Policija sieks, kad eisme dalyvautų tik techniškai tvarkingos transporto priemonės, organizuos prevencines priemones bendradarbiaudami su UAB „Marijampolės techninės apžiūros centru“.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)