Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Kelių policijos valdybos, Vilniaus ir Alytaus apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų Kelių policijos skyrių pareigūnų, Tarptautinės moterų motociklininkių asociacijos (angl. Women's International Motorcycle Association, WIMA) Lietuvos skyriaus atstovių, Vytauto Didžiojo šaulių (Kauno apskritis) 2-osios ir Karaliaus Mindaugo šaulių (Vilniaus apskritis) 10-osios rinktinių motošaulių ir motociklininkų kolona iš Vilniaus pasiekusi Druskininkus darniai ir organizuotai judės Druskininkų miesto M. K. Čiulionio–Žaliąja–Maironio–Aušros–Veisiejų–Gardino–Kudirkos–Turistų gatvėmis.

Miesto gyventojai ir svečiai 12 val. kviečiami į amfiteatrą, įsikūrusį prie Druskonio ežero. Čia visi norintieji galės dalyvauti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir VšĮ Transporto kompetencijų agentūros parengtuose edukaciniuose ir interaktyviuose užsiėmimuose, viktorinose, žaidimuose. Nugalėtojų lauks prizai. Viena iš retesnių pramogų visai šeimai skirtame renginyje bus galimybė įsiamžinti 360 laipsnių fotografuojančia kamera.

Renginyje bus pristatyta visuomenės saugumo užtikrinimu besirūpinančio Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir policijos technika, įranga, policijos ekipuotė bei veiklos.

Miesto gyventojai, jaunimas, vaikai galės apžiūrėti motociklus ir pabendrauti su pareigūnais bei šauliais.

Kelyje nesame vieni

Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys pabrėžia, jog visiems eismo dalyviams svarbu suprasti, kad kelyje esame ne vieni, o ypač šiltuoju metų sezonu, kai gatvėse padaugėja įvairesnių transporto priemonių (motociklų, mopedų, elektrinių paspirtukų, kitų šiuolaikiškų mikrojudumo priemonių, dviračių) ir pėsčiųjų.

„Pirmiausia, turime saugoti patys save! Ir, žinoma, raginame matyti vieniems kitus, viešajame eisme pastebėti ne tik automobilius, bet ir judančius elektrinių paspirtukų vairuotojus, motociklininkus ir gerbti vieni kitus. Ko daugiau bus pagarbos ir atsakomybės,
tuo saugiau jausimės keliuose visi“, – sako Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys.

Vyriausiasis komisaras motociklų vairuotojams primena, kad prieš prasidedant sezonui būtina pasikartoti Kelių eismo taisykles ir labai rūpestingai patikrinti savo motociklo techninę būklę.

Elektriniais paspirtukais vis dažniau besinaudojantis jaunimas turi atsiminti ne tik tai, kad rekomenduojama dėvėti šalmą, tačiau ne mažiau svarbu ir tai, kaip pastatome paspirtuką juo pasinaudoję. Negalima numesti šios transporto priemonės bet kaip, nes tada ji trukdo pėstiesiems, senoliams, mamoms su vaikais.

Asmenys, važiuojantys elektriniais paspirtukais, motociklais ir dviračiais, bei pėstieji, kaip ir visi eismo dalyviai, privalo laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Lietuvos policija parengė rekomendacijas motociklų ir elektrinių paspirtukų vairuotojams ir pėstiesiems. Nuskenavus QR kodą jas bus galima išsisaugoti savo išmaniajame telefone, o prireikus atsiversti ir pasikartoti.

Renginyje dalyvausiantys VšĮ Transporto kompetencijų agentūros atstovai pažymi, kad tokių bendrų renginių tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į saugų eismą, saugų vairavimą ir elgesį keliuose.

Saugaus eismo diena Lietuvoje skirta sutelkti visuomenės dėmesį į saugią elgseną keliuose. Tik taip mes visi kartu pasieksime tikslą – „Vizija – nulis“, t. y. nė vieno žuvusiojo keliuose“, – sako VšĮ Transporto kompetencijų agentūros Transporto skyriaus vadovas Evaldas Morkūnas.

Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena Lietuvoje, kuri minima šalyje nuo 2006 m.

Trys priminimai pėstiesiems, elektrinių paspirtukų ir motociklų vairuotojams

1. Elektrinės mikrojudumo priemonės vairuotojas, važiuodamas važiuojamąja kelio dalimi, privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba šios priemonės priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas. Dėvėkite šalmus! Jaunesniems kaip 18 metų asmenims jie privalomi, o vyresniems privalomi važiuojant važiuojamąja kelio dalimi.

2. Motociklininkams policija rekomenduoja važiuoti tik saugiu greičiu. Visada atsižvelgti į važiavimo sąlygas, vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą. Nepamirškite! Motociklai dažnai būna nepastebimi kitų vairuotojų, todėl motociklo vairuotojas pats visada turi stebėti kitų vairuotojų veiksmus, numatyti galimus manevrus, kad spėtų sustabdyti motociklą iki bet kurios numatomos kliūties.
3. Prie pėsčiųjų perėjos visada sustokite toliau nuo važiuojamosios kelio dalies krašto. Pažiūrėkite į kairę, į dešinę, dar kartą į kairę ir įsiklausykite, ar nesigirdi atvažiuojančios transporto priemonės. Įženkite į važiuojamąją dalį tik įvertinę, kad eiti saugu, net jei dega žalias šviesoforo signalas. Eikite tiesiai (ne įstrižai), be reikalo nestoviniuokite ir nedelskite. Nepamirškite stebėti eismo situacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją