Policijos pareigūnas dėvi tarnybinę uniformą (yra uniformuotas) ir stabdo transporto priemonę šiais būdais:

  • duoda signalą lazdele,
  • arba moja skrituliu su raudonu atšvaitu skersai judėjimo krypties,
  • arba per garsiakalbį liepia sustoti.


Reikalavimas sustabdyti transporto priemonę taip pat gali būti išreiškiamas įjungus specialiomis spalvomis nudažyto ir policijos ženklu pažymėto automobilio švieslentę su užrašu „STOP POLICIJA“ arba „STOP“.

Tamsiuoju paros metu policijos pareigūnas, stabdydamas transporto priemonę, turi vilkėti uniformą su šviesą atspindinčiais elementais (vilkėti specialiąsias liemenes, mūvėti rankogalius ar turėti kitų šviesą atspindinčių elementų). Patrulių ekipažą sudaro ne mažiau kaip 2 policijos pareigūnai su specialiomis spalvomis nudažyta ir policijos skiriamaisiais ženklais pažymėta motorine transporto priemone, kurios mėlynos ir (arba) raudonos spalvos švyturėliai yra įjungti.
DĖMESIO! Tamsiuoju paros metu policijos pareigūnai (pagal rekomendacijas) transporto priemones stabdo apšviestuose kelio ruožuose.

Kaip elgtis, jei stabdantis asmuo kelia pagrįstų įtarimų, kad jis nėra policijos pareigūnas:

  • Nesustokite.
  • Nedelsdami skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.
  • Informuokite operatorių dėl kilusio įtarimo, nurodykite savo važiavimo vietą ir kryptį.
  • Klausykite operatoriaus nurodymų.

Pastaba. Skambindami, nepamirškite laikytis Kelių eismo taisyklių. Jei važiuojate ne vienas, geriausia, kad skambintų keleivis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)