Atsižvelgiant į tokią nedžiuginančią statistiką, policija išplatino pranešimą, kuriame apeliuojama į neatsakingą vairuotojų elgesį.

„Faktai rodo, kad nepaisant policijos intensyviai vykdytų eismo saugumo kontrolės priemonių, nepateisinamai daug vairuotojų nevengia sėsti už vairo neblaivūs. Nuolatinės policinės kontrolės priemonės bus tęsiamos – šį savaitgalį vėl bus vykdomi reidai, siekiant nustatyti girtus vairuotojus. Kartu, būtina dar kartą priminti Kelių eismo taisyklių laikymosi svarbą, kultūringo, saugaus ir žmogiško elgesio kelyje tiesas. Vairuotojas kelyje atsiskleidžia kaip žmogus, kaip asmenybė, nes pati kelionė yra savotiška žmogiškojo bendravimo ir bendradarbiavimo dalis. Žmogus už vairo parodo savo „tikrąjį veidą“ – savo vertybes, sąžinę ir požiūrį į aplinkinius. Tik lengvabūdžiai ir savanaudžiai taisykles suvokia kaip iš išorės primestus bereikalingus suvaržymus. Juk skaudžias eismo nelaimes beveik visuomet lemia vairuotojų klaidos, o didžiausia klaida, kurią gali padaryti vairuotojas – vairuoti girtas. Ji lengvai gali tapti nusikaltimu prieš save ir kitus. Visus, pastebėjusius girtus vairuotojus, prašome nedelsiant pranešti telefonu 112. Turėdami galimybę, būtinai perspėkite ketinančius vairuoti išgėrus. Niekuomet nesėskite važiuoti kartu su girtu vairuotoju“, – raginama policijos išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)