Dvi dienas vykę reidai rodo, kad nepaisančiųjų Kelių eismo taisyklių užtektinai visur: tiek didesniame mieste, tiek kaimuose. Buvo patikrintos 346 transporto priemonės, išaiškinti 42 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Policija atkreipia dėmesį, kad 6 transporto priemonėms buvo panaikinta privalomoji techninė apžiūra (4 atvejai – dėl pakeistų priekinių žibintų techninių savybių, dar 2 atvejai – dėl papildomai tamsintų priekinių šoninių stiklų.

Vairuotojams primenama, kad tokia teisė – panaikinti transporto priemonės privalomąją techninę apžiūrą – pareigūnams suteikta nuo liepos 1-osios.

Bandė apgauti pareigūnus

Tarp pažeidėjų – 3 neblaivūs vairuotojai. Dar 2 patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Pakruojo rajone, Jovarų kaime, 24 metų vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 0,43 promilės girtumas. To paties rajono Sigutėnų kaime, 41 metų automobilio vairuotojui nustatytas vidutinis (1,67 promilės) girtumas, o Šiauliuose - 25 metų vairuotojas, kurio vairavimo stažas iki dvejų metų, buvo lengvai apsvaigęs: jam nustatytas 0,40 promilės girtumas.

Sekmadienio, rugpjūčio 10 d., pavakare Pakruojo rajone, Sigutėnų kaime, vykdydami vairuotojų patikrinimus, policijos pareigūnai pastebėjo nedideliu greičiu važiuojantį automobilį „Rover 620“, kurio vairuotojas, likus iki tarnybinio automobilio „Audi A6“ keletui dešimčių metrų, sustojo kelkraštyje. Patruliai tarnybiniu automobiliu privažiavo prie automobilio „Rover 620“. Iš jo tuo metu išlipo akivaizdžiai neblaivus vairuotojas, kuris, policijos pareigūnams stebint, nuėjo į priešingą automobilio pusę ir ketino sėstis ant galinės automobilio sėdynės, manydamas išvengti atsakomybės už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam. Vairuotojas pareigūnus bandė įtikinti, kad ne jis, o miegantis galinėje automobilio sėdynėje keleivis, kuris taip pat buvo neblaivus, vairavo automobilį. Tačiau miegančio vyriškio ne taip jau lengva buvo prižadinti. Tad 41-erių vyrui teko prisipažinti vairavus automobilį. Tai patvirtino ir priekinėje keleivio sėdynėje sėdėjęs to paties likimo draugas - neblaivus keleivis. Automobilio vairuotojui buvo nustatytas vidutinis (1,67 promilės) girtumas.

Policijos pareigūnams surašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, automobilio „Rover“ vairuotojas papasakojo visą kelionės istoriją, kad prieš tai automobilį vairavo kartu su juo važiuojantis ir priekinėje automobilio keleivio sėdynėje sėdintis keleivis. Tačiau pastarajam sunkiai sekėsi vairuoti, nes keletą kartų vos nenuvažiavo nuo kelio. Privažiavus jau minėtą kaimą, 41 metų vyras pats pasisiūlė pavairuoti transporto priemonę, nes manė, kad jis yra blaivesnis ir dėl to bus saugiau. Pervažiavę kaimą, vyriškiai vėl turėjo pasikeisti vietomis. Bet tuo metu „pasimaišė“ kelių policijos pareigūnai...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)