Paskutinis pavyzdys – ketvirtadienį Telšių rajono keliuose vykdytas bendras Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų ir Telšių techninių apžiūrų centro specialistų reidas. Jo metu buvo tikrinama, ar vairuotojai eksploatuoja techniškai tvarkingus automobilius. Buvo stebima, ar transporto priemonių padangos atitinka joms keliamus saugumo reikalavimus, ar tvarkingai įrengti apšvietimo ir šviesos signalizacijos prietaisai, ar tinkamas automobilių stiklų šviesos laidumas, ar veikia stiklo valytuvai ir t.t.

Reido metu iš viso patikrintos 67 transporto priemonės, išaiškinti 4 pažeidimai. Policijos pareigūnai, techninių apžiūrų centro specialistams nustačius apšvietimo prietaisų naudojimo taisyklių pažeidimus, priėmus administracinį sprendimą, panaikino trijų automobilių privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą. Šių automobilių savininkai, norėdami, kad transporto priemonės nekeltų grėsmės eismo saugumui ir vėl galėtų būti eksploatuojamos, privalės iš naujo atlikti techninę apžiūrą.

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas informuoja vairuotojus, kad pareigūnai ir toliau griežtai kontroliuos, kad keliuose eksploatuojami automobiliai nekeltų grėsmės aplinkiniams, būtų saugūs ir tvarkingi.

„Jei pareigūnai pastebės, kad automobilio techninė būklė neatitinka keliamų reikalavimų, vairuotojams nebus daromos jokios išlygos – privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas bus naikinamas iškart“, – akcentavo D. Razminas.

Už ką naikinamas techninės apžiūros dokumentų galiojimas?

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad automobilio ar motociklo privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas bus naikinamas, jei:

- neveikia pagrindinis stabdys;
- neveikia vairo mechanizmas;
- netvarkingas transporto priemonės ir priekabos sukabinimo įtaisas;
- lyjant, sningant arba esant rūkui vairuotojo pusėje neveikia stiklo valytuvas;
- tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui nedega joks (artimosios, rūko, tolimosios šviesos) priekinis kairysis žibintas, o sugedus bent vienam galiniam gabarito žibintui neveikia avarinė šviesos signalizacija arba gale nėra pritvirtinto avarinio sustojimo ženklo;
- transporto priemonės stiklų, patenkančių į priekinį 180 laipsnių vairuotojo matymo lauką, šviesos laidumas mažesnis negu nustatyta techniniuose reikalavimuose;
- žiemos sezono metu automobilis, kurio bendroji masė ne didesnė kaip 3,5 t, ir (ar) jo priekaba (jei priekaboje įrengti stabdžiai) eksploatuojamas su padangomis, kurios neskirtos važiuoti žiemą, transporto priemonė vasaros sezono metu eksploatuojama su dygliuotomis padangomis arba protektoriaus rašto gylis mažesnis nei nustatyta techniniuose reikalavimuose;
- žibinte panaudotas transporto priemonės gamintojo nenumatytas šviesos šaltinis;
- stovinčios motorinės transporto priemonės su veikiančiu varikliu skleidžiamo triukšmo lygis viršija Kelių transporto priemonių variklių triukšmo ribinių dydžių ir jų nustatymo tvarkos apraše nurodytus dydžius.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (735)