„Nuo Tytuvėnų link Kelmės važiavęs vairuotojas iš sutemų išnirusį tamsų šešėlį pamatė prieš pat Maironių kaimo pradžią. Žmogus ėjo ne kelkraščiu, o važiuojamąją kelio dalimi ir vairuotojas jį pamatė likus metrui iki jo, tad smūgio išvengti nepavyko, nors vairą ir staigiai pasuko kairėn. Smulkiausias šviesą atspindintis elementas ar šviesą atspindinti liemenė pėsčiąjį matomą būtų padarę daug didesniu atstumu ir nelaimės būtų neįvykę. Tačiau Kelių eismo taisyklių reikalavimas juos dėvėti pėstiesiems ir dviratininkams vis dar ignoruojamas“, – po įvykio pasakojo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pareigūnai teigė, kad pavojus patekti po automobilio ratais padidėja, jei tamsoje pėdinantis žmogus ne tik būna be šviesą atspindinčių elementų, bet dar ir neblaivus, kai dingsta savisaugos jausmas ir sutrinka koordinacija

Šiais metais per eismo įvykius šalies keliuose jau žuvo 135 žmonės. Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje šiais metais eismo įvykiuose žuvo 1 ir sužaloti 46 pėstieji, iš jų tamsiuoju paros metu nukentėjo 10 žmonių. Telšių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje eismo įvykiuose taip pat žuvo 1, o sužalota 17 pėsčiųjų, iš jų tamsiuoju paros metu nelaimė ištiko septynis.

Po šio įvykio policijos pareigūnai į visuomenę kreipėsi ir socialiniuose tinkluose išplatindami žinutę su raginimu nepamiršti atšvaito namuose.

„Šį vakarą tamsiame kelyje žuvo 50 metų vyras, kurį partrenkė ir mirtinai sužalojo automobilis. Nepamirškite atšvaito, žibintuvėlio, užsidėkite bent jau šviesius drabužius, nes šis tamsus metas labai pavojingas. Saugokite save! – po pirmadienį vakare įvykusios nelaimės socialiniuose tinkluose rašė policijos atstovai.

Pareigūnai taip pat priminė, kad tai, kada pėsčiąjį gebės pastebėti vairuotojai, priklauso ir nuo keliaujančio pėsčiomis aprangos, o laikas, per kurį automobilis sustos – nuo eismo ir kelio dangos būklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją