„Situacija buvo labai nedėkinga ta prasme, kad kurį laiką vyravo labai stiprus šaltis ir visi paviršiai yra įšalę. Kai orai po truputį keitėsi, natūralu, kad ta dulksna, kuri dabar nusėdo ant paviršių, labai greitai suledėjo. „Grinda“ matydama tokią situaciją dar vakar iš ryto, negana to, kad atliekame prevencinius barstymus, bet daug dirbome ir su papildomais išvažiavimais, matydami oro situacijas“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė E. Steponavičius.

„Situacija, mano supratimu, suvaldyta, nes gatvių paviršius yra drėgnas, padengtas ištirpusiu sniegu. Bet neturėtume apsigauti, visai netrukus eismo sąlygos dar kartą smarkiai keisis ir tai, ką kalbėjome apie lijundrą ir plikšalą prieš porą valandų, tai dar už poros valandų kalbėsime apie visiškai kitus dalykus, nes per 10 valandų temperatūra nukris 10-ia laipsnių ir iš pliuso pereisime į -10, kas turi savų iššūkių“, – pažymėjo jis.

E. Steponavičius akcentavo, kad jau šiuo metu „Grindos“ transportas ruošiasi artėjančiam šalčiui bei dideliam sniego kiekiui penktadienį. Tuo tarpu trečiadienį, pasak jo, buvo išbarstyta apie 600 tonų įvairių mišinių, kas nėra normą viršijantis skaičius.

„Jau dabar mūsų transportas dirba mieste ruošdamasis artėjančiam šalčiui, nes labai tikėtina, kad tie paviršiai, kurių nesuspės nusausinti saulė ar sustiprėjęs vėjas, yra rizika, kad užšals. Reiškia, kad mes vėl nusibarstome gatves tiek druska, tiek smėlio mišiniais ir pasiruošiame vakariniam eismo pikui, o rytoj mūsų laukia didelis snygis. (...) Tai su viena krizele susitvarkome, tai su kita“, – tvirtino „Grindos“ atstovas.

„Per praėjusią parą išbarstyta apie 600 tonų mišinių, mums tai nėra kažkas labai neįprasta, nes skaičiuota paros norma ir kadangi barstome reguliariai, druskos kiekis pakankamai įprastas. Bet artėjantis snygis pareikalaus daug didesnių išteklių ir vairuotojų atsidavimo“, – akcentavo jis.

Ketvirtadienio rytą šalyje kelių dangos, drėgnos, šlapios, daug kur, ypač pietų ir šiaurės Lietuvoje, slidžios dėl susiformavusio plikledžio, rytinėje šlies dalyje vietomis provėžotos, padengtos pažliugusiu sniegu, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Mažesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos visoje šalyje slidžios, provėžotos, daug kur padengtos prispausto, pažliugusio sniego sluoksniu.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis krituliai, daugiausia nedideli. Kai kur lijundra, plikledis. Vėjas šiaurinių krypčių, 9–14 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.