Per penkias dienas buvo patikrintas 8 291 transporto priemonės vairuotojo blaivumas. Išaiškinta 180 neblaivių vairuotojų, t. y. 2,2 proc. patikrintųjų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 101 vairuotojui, vidutinis - 59 ir sunkus girtumo laipsnis - 20 vairuotojų. 97 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos. Įtarus dėl apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinti 5 vairuotojai, 1 iš jų buvo apsvaigęs (Šilutės rajone).

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje išaiškinti 35 neblaivūs vairuotojai, Kauno ir Vilniaus - po 23 tokius vairuotojus, Šiaulių ir Tauragės - po 16, Panevėžio - 15, Alytaus - 14. Neblaivių dviračių vairuotojų taip pat daugiausia išaiškinta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje - 28, Šiaulių - 23, Utenos - 17, Marijampolės - 15, Panevėžio - 11.

Tomis pačiomis dienomis policijos pareigūnai nustatė 1 944 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus. Daugiausia greitis viršytas daugiau kaip 20 km/val. iki 30 km/val. - 992 atvejai.

Balandžio 29-gegužės 5 dienomis nustatyti 604 vairuotojų ir 76 keleivių saugos diržų nenaudojimo atvejai, 19 vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimo atvejų. Taip pat išaiškinti 8 mopedo ar lengvojo keturračio motociklo vairuotojai, 6 motociklo vairuotojai ir 1 mopedo keleivis, važiavę be saugos šalmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)