Iš mažesnių, atokesnių miestelių atvykusiems vaikams Vilniaus eismo aplinka, pasižyminti dideliu intensyvumu, neturint patirties, gali būti sudėtinga ir pavojinga. Todėl pareigūnai prašo atkreipti dėmesį į šalia važiuojamosios kelio dalies grupelėmis vaikštančius, atsipalaidavusius, dažnai ir šėliojančius vaikus ir, esant reikalui, būti pasiruošus sustabdyti automobilį. Visada praleisti per pėsčiųjų perėją einančius vaikus.

Daugelis vaikų apgyvendinti mokyklose, vakare jie leidžia laiką mokyklos aplinkoje. Kelio ruožuose prie vaikų ugdymo ar mokymo įstaigų, yra įrengti kelio ženklai „Vaikai“. Pastebėjus vaikus šiuose kelio ruožuose ir kitose vietose, vairuotojai privalo paisyti ne tik greičio apribojimo, bet ir prisiminti Kelių eismo taisyklių 24 p.: „Transporto priemonių vairuotojai privalo imtis papildomų atsargumo priemonių, jeigu kelyje yra vaikų arba neįgaliųjų.“

Reikia būti atidiems važiuojant pro sustojusią transporto priemonę su vaikų vežimo skiriamuoju ženklu ar prie mokyklinio autobuso. Pasitaiko atvejų, kad vaikai išbėga į važiuojamąją kelio dalį pro sustojusio autobuso priekį ar galą.

Primenama, kad „Artėdamas prie sustojusios transporto priemonės su vaikų vežimo skiriamaisiais ženklais ir įjungta avarine šviesos signalizacija ar prie sustojusio mokyklinio autobuso su įjungtomis įspėjamosiomis mirksinčiomis oranžinėmis šviesomis, vairuotojas privalo sulėtinti greitį, prireikus – ir sustoti, kad praleistų vaikus ir juos lydintį asmenį.“ (KET 34 p.)

Vairuotojas privalo sustoti ir praleisti važiuojamąją dalį kertančią organizuotą vaikų grupę, jeigu ją lydintis asmuo signalizuoja reguliuotojo lazdele, skrituliu su raudonu atšvaitu ar ryškiaspalve vėliavėle. (KET 33 p.)

Policijos pareigūnai pataria laikytis šių nurodymų ir visiems linki saugios šventės ir geros nuotaikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)