Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per 44-ias šių metų dienas įvyko 388 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės, o jų metu iš viso buvo sužeisti 452 žmonės. Atitinkamu laikotarpiu praeitais metais buvo užfiksuoti 282 eismo įvykiai bei sužaloti 339 žmonės.

Pareigūnai pastebi, kad neretai keliuose nukenčia pėstieji, kurie keliauja nedėvėdami atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų. Eismo dalyviai taip pat raginami nesinaudoti mobiliojo ryšio priemonėmis ir kitais išmaniaisiais įrenginiais bei visą savo dėmesį sutelkti į vairavimą bei eismą. Neatidumas taip pat dažnai tampa pagrindine eismo įvykio priežastimi.

Pareigūnai patarė, kokiomis taisyklėmis turėtų vadovautis pėstieji, kad kelionė nesibaigtų sužalojimu ar net mirtimi:

  • Prieš įžengdami į važiuojamąją kelio dalį ir eidami ja, turite vengti bet kokių veiksmų (pvz., naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis), kurie gali atitraukti Jūsų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo;
  • Įžengti į važiuojamąją kelio dalį galite tik tada, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikinate, kad eiti saugu;
  • Prieš įžengdami į pėsčiųjų perėją, įsitikinkite, kad vairuotojas Jus pastebėjo ir stabdo transporto priemonę;
  • Eidami per važiuojamąją kelio dalį, klausykitės, girdėkite ir matykite, t. y. stebėkite eismo situaciją;
  • Kur eismas reguliuojamas šviesoforais, privalote vadovautis jų signalais;
  • Jeigu einate kelkraščiu, važiuojamosios kelio dalies pakraščiu – tik prieš transporto priemonių važiavimo kryptį;
  • Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, neapšviestuose keliuose turėkite su savimi ir naudokite šviesą atspindinčius elementus (prožektorių, šviečiantį žibintą, atšvaitą (-us), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais), kad Jus iš anksto galėtų pastebėti transporto priemonių vairuotojai. Prie drabužių, rankinės atšvaitą (-us) prisisekite taip, kad jis (jie) būtų matomi kitiems eismo dalyviams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)