Žurnalas „Keturi ratai“ įvardijo penkias klaidas, kurias dažniausiai daro automobilių pirkėjai. Nedarykite jų ir galbūt jūs tapsite šios „loterijos“ laimėtoju.

1 klaida

Perka automobilį neįsitikinęs, kad būtent tokio automobilio jam reikia: nesurinkęs reikiamos informacijos apie jo važiavimo savybes, patvarumą, eksploatacijos kaštus, nuvertėjimą, galimybę parduoti po metų kitų.

2 klaida

Perka automobilį vienas, nors apie automobilius nieko neišmano, tiki pardavėjo pasakomis apie vieną šeimininką, 1930 metais gimusį vokietį, kuris automobiliu važinėjo tik sekmadieniais ir tik į bažnyčią.

3 klaida

Perka automobilį jo nepatikrinęs automobilių dirbtuvėse ir neišbandęs kelyje, tikėdamas, kad automobilis per metus Vokietijoje galėjo nuvažiuoti tik po 12 000 kilometrų.

4 klaida

Pasitenkina standartine pirkimo–pardavimo sutartimi, kurioje nėra jokios informacijos apie automobilio techninę būklę. Jeigu automobilis pasirodys toli gražu ne toks, kaip pardavėjas žadėjo, turint tik tokią sutartį, teismuose nieko nepeši. Norint net mažiausių garantijų, sutartį reikia sudaryti ir pasirašyti pas advokatą.

5 klaida

Nusipirkęs automobilį neketina nė cento išleisti būtinai pirminei techninei priežiūrai, kurią reikia atlikti išsyk: alyvų keitimas, variklio diržo apžiūra ar keitimas, stabdžių trinkelių apžiūra ir keitimas, kitų skysčių keitimas, pakabos detalių apžūra ir keitimas, padangų apžiūra.