Ši judrių gatvių sankirtoje ir šalia mokyklos esanti sankryža Ginkūnų gyventojams daugelį metų buvo opi problema: ji laikoma viena nesaugiausių visame Šiaulių rajone, čia fiksuojama daug avarijų, nes šiuo keliu vyksta intensyvus sunkiasvorių transporto priemonių eismas iš Pakruojo raj. esančių karjerų. Esamos pėsčiųjų perėjos kelia pavojų į mokyklą einantiems vaikams, kadangi tenka kirsti dvi arba tris eismo juostas.

„Kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija dėjome visas pastangas, kad darbai čia išjudėtų ir būtų įgyvendinta savivaldybės ir direkcijos dar 2020 metais pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Gerai prisimindamas Ginkūnuose vykusį susitikimą su gyventojais, džiaugiuosi, kad dar šiais metais ši sankryža pagaliau bus rekonstruota į žiedinę, joje esančios perėjos bus apšviestos, tai leis užtikrinti tiek geresnį eismo pralaidumą, tiek didesnį visų eismo dalyvių saugumą“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Kad šios sankryžos rekonstrukcija prasidėtų kuo greičiau Šiaulių rajono savivaldybės taryba jau seniau yra pritarusi sprendimui – net iki 30 proc. rekonstrukcijos projekto vertės prisidėti rajono biudžeto lėšomis. Šios lėšos yra numatytos 2024 metų biudžeto projekte.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau išgirsti Ginkūnų gyventojų, Šiaulių rajono savivaldybės vadovų, tarybos narių prašymai ir šiemet prasidės labai intensyvios Ginkūnuose sankryžos rekonstrukcija. Ne vienerius metus vyko pokalbiai, derybos ir susitikimai su Susisiekimo ministerijos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovais ir specialistais, tarpininkaujant ir Seimo nariams, ieškota sprendimų, kaip padidinti Ginkūnų gyventojų, mokinių saugumą labai intensyvioje sankryžoje“, – sakė Šiaulių rajono savivaldybės meras Česlovas Greičius.

Pasak mero, suprantama, kad vykstant kapitalinio remonto darbams gyventojams bus daug nepatogumų, tačiau visų kantrybė ir supratingumas yra būtinas, nes jau šiemet galėsime visi naudotis saugesne sankryža.

„Šio projekto įgyvendinimas atlieps svarbiausią Kelių direkcijos tikslą – saugumo kelyje užtikrinimą. Tam, jog šis projektas būtų įgyvendintas, jautėme visų įsitraukimą ir paramą: ministerijos, savivaldybės ir net vietinių gyventojų. Nuo praėjusių metų iš esmės pakeitėme savo požiūrį į pažadus, nedaliname jų veltui, žadame tik tai, ką žinome, kad galėsime įgyvendinti“, – sako Automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Krašto kelyje Nr. 150 Šiauliai–Pakruojis‒Pasvalys 0,9 km esanti keturšalė sankryža yra pagrindinė Ginkūnų gyvenvietės sankryža, paskirstanti tiek vietinį ir miesto, tiek užmiesčio transportą, ja vyksta ne tik lengvojo transporto, bet ir autobusų ir sunkiojo transporto eismas.

Įgyvendinus projektą, visose žiedinės sankryžos šakose bus įrengtos pėsčiųjų perėjos su kryptiniu perėjų apšvietimu, pėsčiųjų takus numatoma pritaikyti žmonių su negalia poreikiams. Aušros g. projektuojama nauja autobusų sustojimo vieta su peronu, numatomas žiedinės sankryžos ir gatvių apšvietimas.

Visos šios priemonės pagerins eismo saugą, o važiuojantiems iš šalutinių gatvių bus sudaromos lengvesnės sąlygos įsilieti į eismo srautą, patiriami mažesni kelionės laiko kaštai dėl prastovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją