Vilnietė Julija teigė, kad vos prasidėjus šiltiems orams Naujamiesčio gyventojams ramybę ėmė drumsti ne tik motociklai, tačiau ir automobiliai, kurių vairuotojai, kaip tyčia kaskart nori pasirodyti ir pademonstruoti, kad po dangčiu – galingas variklis.

„Kiekvieną vasarą tas pats – nesvarbu važiuoja motociklas ar automobilis, tačiau arba reikia lėkti, arba priešingai – važiuoti lėtai, bet nuolat sukinėti rankeną ar spaudinėti akceleratorių, kad motociklai ar automobiliai skleistų didžiulį triukšmą ir dar pokšėtų per visą rajoną“, – pasakojo Julija.

Šalia sostinės Vakarinio aplinkkelio gyvenanti Viktorija taip pat jau kreipėsi į „Delfi“ teigdama, kad šioji miesto arterija tampa tikru galvos skausmu šalia gyvenantiems, mat vos prasidėjus motociklų sezonui, naktimis jau galima girdėti plyšaujančią techniką, kuri neleidžia ramiai miegoti.

„Nesuprantu, kodėl reikia taip elgtis. Kiekvienais metais atsiranda kažkoks veikėjas, kuriam didžiulis malonumas rėkdyti motociklą vidury nakties lekiant neaišku kokiu greičiu. Vasaromis ir palenktyniauti jaunimas susirenka, tiek su motociklais, tiek su automobiliais, tačiau niekas nieko dėl to nedaro“, – sakė Viktorija.

Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad iki šiol Vilniaus miesto savivaldybė turėjo vieną triukšmo matuoklį, tačiau jis buvo naudojamas ne pažeidimams fiksuoti, o situacijai vertinti. Vis dėlto, savivaldybės atstovas informavo, kad šiuo metu jau pradėta papildomos triukšmo matavimo įrangos pirkimo procedūra.

„Šiuo metu vykdomas viešasis pirkimas triukšmo matavimo įrangai įsigyti. Įranga bus perduota miesto policijos pareigūnams naudoti pagal poreikį.

Vilniaus savivaldybė turi vieną triukšmo matuoklį, kuris specialistų naudojamas situacijai vertinti, bet ne pažeidimams užfiksuoti. Tikslius garso lygio matavimus gali atlikti tik akredituotos laboratorijos, o higienos normų kontrolę vykdo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Triukšmo valdymo srityje savivaldybė didelį dėmesį skiria viešosios rimties pažeidimams, kai dėl triukšmo trikdomas asmenų darbas ar poilsis“, – nurodė G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)