„Tai gera žinia visiems drausmingiems vairuotojams, kurie nebus baudžiami privalomais mokymais vien dėl to, kad pradėjo vairuoti transporto priemonę. Jiems nereikės švaistyti pinigų mokymams, be to, papildomų lėšų nereikės leisti ir specialiai steigiant naujus praktinio mokymo centrus – šios idėjos atsisakyta“, – sako Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Papildomi mokymai, jeigu jų prireiks, bus rengiami jau esamose vairavimo mokyklose. Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisomis įtvirtinta, kad papildomi mokymai bus privalomi tiems pradedantiems vairuotojams, kurie sukėlė eismo įvykį ir jo metu buvo sutrikdyta eismo dalyvių sveikata. Taip pat – Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo atvejais, susijusiais su vairuotojų pareigų pėstiesiems, lenkimo taisyklių, eismo reguliavimo signalų nesilaikymu, nustatyto greičio viršijimu ir transporto priemonių vairavimu, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (nuo 0,2 promilės iki 0,4 promilės).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)