Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai pasisakė, ar reiktų drausti nuomojamų paspirtukų eismą miesto gatvėmis.

Rūta:

Dar neteko pastebėti netinkamai važiuojančių paspirtukininkų, kurie nesilaikytų taisyklių ar važiuotų šalia žmonių. Jie man netrukdo ir draudimas nepadėtų, jei būtų nuspręsta juos uždrausti. Esu neigiamos nuomonės apie paspirtukų draudimą, kadangi daugeliui jis tapo kasdieniu transportu.

Darius:

Dar nesu patyręs nei traumų, nei nemalonumų dėl miesto gatvėmis važinėjančių paspirtukų. Nesu pastebėjęs ir paspirtukininkų, kurie pažeidinėtų kelių eismo taisykles ir piktybiškai išlėktų į važiuojamą dalį. Norint uždrausti elektrinius paspirtukus, reikėtų, manau, daryti gyventojų apklausą.

Lina:

Ne vieną kartą teko pastebėti įžūlių paspirtukų vairuotojų, kurie, be jokios baimės važinėja kur nori ir kaip nori. Taip nesirūpina ne tik savo, bet ir aplinkiinių saugumu. Jei tik būtų iškeltas klausimas dėl elektroninių paspirtukų draudimo – palaikyčiau šią mintį.

Aida:

Norėtųsi, kad kuo greičiau uždraustų elektrinių paspirtukų važinėjimą miesto gatvėse. Pastaruoju metu padaugėjo traumų, kurias patiria ne tik vaikai, važinėjantys paspirtukais, bet ir suaugusieji. Tikrai esu už idėją drausti paspirtukais važinėti miesto gatvėmis, šaligatviais.