Kaip pasakojo su DELFI „NežVairuok“ projektu savo istorija pasidalinti sutikusi Jolanta (vardas pakeistas, redakcijai žinomas – DELFI), įprastai vairuodama nevengdavo žvilgtelėti į telefoną ir pasitikrinti, kokios žinutės atėjo, ką svarbaus praleido darbe, retkarčiais užmesdavo akį ir į socialinius tinklus.

Įprastai visos kelionės baigdavosi gerai, tačiau vieną dieną nutiko tai, kas moterį telefoną privertė pamiršti.

Jolanta tądien elgėsi kaip įprasta: vairavo ir vairuodama maigė telefoną. Pasakojo, kad norėjo parašyti sveikinimą gimtadienį švenčiančiam kolegai. Akis pakėlė tik tada, kai suprato, kad per automobilio kapotą ridenasi moteris, išėjusi į perėją, pro kurią kaip tik važiavo moteris.

„Užsirideno ant kapoto ir nusirideno. Sustojau, puoliau iš automobilio. Pamenu, klausiau, ar viskas gerai, nors tai visiškai kvailas klausimas“, – ištikusį šoką prisiminė moteris.

Visgi tąkart viskas iš tiesų baigėsi gerai, išdavė Jolanta. Partrenkta moteris atsistojo ir sumurmėjo, „kas čia gali būti gerai“, ir nuėjo tolyn.

„Aš panikuodama pasiblaškiau po gatvę, mašiną pastačiusi per jos vidurį, paieškojau, kur nuėjo moteris, mat buvau pasiruošusi prisiimti visą atsakomybę, kokią tik reikės. Visgi moteris nei sugrįžo, nei man dar kažką pasakė“, – stebėjosi DELFI pašnekovė.

Nepaisant to, kad netikėta avarija ir pėsčiajai, ir Jolantai baigėsi gerai, pašnekovė prisipažino, kad nuo tada įlipusi į automobilį telefoną ji pasideda kuo toliau ir į rankas neima.

Pasidalinkite savo patirtimi

Už vairavimą ir ryšio priemonių naudojimą rankomis gresia administracinė atsakomybė ir 30-90 eurų bauda. Tačiau tai – smulkmena. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atliktas tyrimas rodo, kad važiuojant 30 km/val. greičiu, partrenkti pėstieji turi 90 proc. tikimybę išgyventi. Tačiau važiuojant greičiau, apie 50 km/val., ši tikimybė sumenksta iki 50 proc.

DELFI drauge su partneriais inicijuoja socialinę akciją „NežVairuok“, raginančią vairuotojus padėti telefonus į šalį ir susitelkti į vairavimą, ir skelbia konkursą! Užpildykite aukščiau esančią formą, pasidalinkite savo istoriją apie vairavimą ir telefono naudojimą ir kas savaitę iki pat rugsėjo laimėkite „Ergo“ privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą savo automobiliui visiems metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)