Ratų montuotojai siūlo naujovę

Tauragės Prezidento gatvėje įsikūrusių ratų montavimo ir balansavimo dirbtuvių darbuotojas Arūnas pluša nuo 8 val. ryto iki 8 val. vakaro.

„Klientų netrūksta visą dieną. Kiek jų, sunku ir suskaičiuoti. Vairuotojai ratus pradėjo keisti beveik prieš porą savaičių, bet pats klientų pikas dar tik laukia. Pradėjus šalti dirbsime dar intensyviau, – klientų trūkumu nesiskundė ratų montuotojas.

Pasak Arūno, jų autoservisas vienintelis visoje Tauragėje siūlo žiemišką naujovę: atvykę pasikeisti padangų automobilių savininkai gali rinktis, ar jas pildyti oru, ar azotu. Jau keturis mėnesius siūlome vairuotojams pripildyti padangas azotu. Ši naujovė automobiliui suteikia daug privalumų – jis stabiliau važiuoja, padangų slėgis tampa pastovus, be to, jos mažiau kaista“, – vardijo pliusus Arūnas.

Anot jo, vairuotojų įpročiai nesikeičia – dauguma jų renkasi dėvėtas padangas, įsigyti naujas sau leidžia vos vienas kitas. Padangų montavimas šiame autoservise klientui atsieina apie 50 litų. Kol pakeičia visus ratus, vyrai užtrunka apie 15 minučių, o jei dirba vienas meistras – pusvalandį.

Strategiškai patogi vieta vilioja klientus

Kiek tolėliau paėjus ta pačia gatve nuomojamame garaže kone kasdien darbuojasi ratų montuotojas Vytautas. Vaikinui – pats darbų įkarštis.

„Darbo netrūksta. Čia labai gera vieta, šalia Darbo biržos. Praėjusią savaitę padaugėjo klientų, nes prognozuojamas atšalimas. Manau, šią savaitę nusidrieks kur kas ilgesnė mašinų eilė“, – svarstė Vytautas.

Pasak ratų montuotojo, už vieną sumontuotą ratą klientas moka apie 10 litų. Tiesa, anot Vytauto, dauguma automobilių savininkų į jo dirbtuves atvyksta permontuoti dėvėtų ir restauruotų žieminių padangų.

„Vienas kitas atsigabena naujas padangas, bet dauguma renkasi dėvėtas“, – sakė jau dvejus metus ratų montuotoju dirbantis pašnekovas.

Naujų padangų įsigyti neskuba

Padangų prekyba besiverčiančios bendrovės „Sauviras“ direktorius Saulius Jancevičius tikino, kad naujų žieminių padangų pardavimo sezonas jau prasidėjo nuo spalio 15 dienos ir tęsis iki pat Kalėdų.

„Lietuviai neskuba iš anksto pirkti padangų, laukia paskutinės minutės. Galvoja, kad ir senos padangos geros, todėl važinėja su jomis kelis sezonus. Iš anksto apsirūpina ir pasikeičia padangas tik pareigingiausieji ir tie, kurie vertina savo saugumą. Mes bandome vairuotojus paprotinti, kad nesirinktų padangų, parvežtų iš Skandinavijos, nes jos nekokybiškos, o pirktų europietiškas, nes jų kokybė geresnė“, – aiškino S. Jancevičius.

Bendrovės „Sauviras“ direktorius pasakojo, kad dauguma pirkėjų renkasi iš Kinijos atgabentas padangas, kurios kur kas pigesnės, tačiau nepasižymi aukšta kokybe. Jo teigimu, įmonė siūlo vairuotojams per 100 skirtingų padangų komplektų, kurių kainos svyruoja nuo 150 iki 1000 litų.

„Turime garsių gamintojų, tokių kaip „Michelin“, padangų, kurios brangios, bet patvarios ir itin aukštos kokybės. Nors didžioji dalis žmonių perka pigesnes padangas, pasitaiko ir tokių, kurie gali sau leisti įsigyti padangų komplektą ir už 1000 litų. Kaip tik dabar vienam klientui tokias padangas ir vežame“, – džiaugėsi prekyba S. Jancevičius.